Nav noslēpums, ka liela daļa ēdienu no maltās gaļas gatavojas daudz ātrāk nekā no jebkuriem citiem gaļas produktiem. Tas ir ļoti svarīgs aspekts tad, kad nav daudz laika un spēka, lai gatavotu ko sarežģītāku.
Malto gaļu var pievienot zupām, dārzeņiem, to var jaukt kopā ar citiem produktiem, kā arī izmantot kā vienu no slāņiem dažādos sacepumos. Gatavošanas process neaizņem daudz laika, taču rezultāts vienmēr priecēs.
Mūsu redakcija nolēma atvieglot saviem lasītājiem dzīvi, piedāvājot piecas lieliskas maltās gaļas receptes, kuras iespējams pagatavot sev un savai ģimenei. Pavisam ierastas sastāvdaļas, pavisam jaunā skatījumā, padarot ēdienu daudzveidīgāku.
Šnelklopsis
Sastāvdaļas:
- 300 g maltās gaļas
- 1 sīpols
- 1,5 ēdamkarote miltu
- 2 ēdamkarotes krējuma
- 3 ķiploku daiviņas
- sāls, pipari, malts koriandrs
- 300 ml ūdens, kur vārījušies kartupeļi
- 400 g vārītu kartupeļu
- zaļumi
Pagatavošana:
- Kartupeļus novāriet un atlejiet no tiem 300 ml ūdens citā traukā.
- Sīpolu sagrieziet kubiciņos un lieciet cepties tik ilgi, līdz tie kļūs zeltaini brūni.
- Lieciet pie sīpoliem klāt malto gaļu. Klāt pievienojiet garšvielas un sasmalcinātus ķiplokus. Gaļu nepieciešams cept tik ilgi, līdz tā būs gatava.
- Klāt lieciet kviešu miltus, pēc tam visu apmaisiet.
- Lejiet klāt ūdeni, kurā bija vārījušies kartupeļi.
- Pielejiet klāt arī krējumu un no jauna visu rūpīgi pārmaisiet.
- Pagaidiet, kamēr masa sāks burbuļot, tad lieciet klāt sakapātos zaļumus.
- Pasniedziet kopā ar vārītajiem kartupeļiem.