Kādēļ gurķu lapas paliek dzeltenas un sakalsts? Un ko var darīt lietas labā?

Ar ko var apstrādāt gurķus, lai to lapas nedzeltētu?

Lai novērstu vai apstādinātu lapu dzeltēšanu, varat apstrādāt lapas ar šādiem maisījumiem.

  1. Piena – ziepju kokteilis. Uz 10 litriem ūdens lieciet klāt 1 litru piena, 20 gramus saimniecības ziepes, 30 pilienus joda. Jāpagaida, kamēr ziepes būs pilnībā izšķīdušas. Apstrādājiet gurķu lapas ar šo maisījumu kopš brīža, kad parādījušās pirmās dzeltenās lapas. Lietot līdzekli nepieciešams reizi 10 dienās.
  2. Maize ar jodu. Uz nakti iemērcējiet melnās vai baltās maizes klaipu ūdens spainī. No rīta maizi saspaidiet un lejiet klāt joda pudelīti. Vienu litru šī koncentrāta izšķīdiniet 10 litros ūdens. Ar šo maisījumu apsmidziniet gurķu lapas ik pa divām nedēļām.
  3. Sīpolu maisījums. Burku (0,7 l) ar sīpolu mizām aplejiet ar 10 litriem ūdens. Lieciet šķidrumu vārīties. Noņemiet nost no uguns, uzlieciet pa virsu vāku un ļaujiet tam 14 stundas ievilkties. Nokāsiet un pēcāk atšķaidiet ar ūdeni (attiecība 1 : 4). Apsmidziniet gurķu lapas, bet pārpalikumu salejiet zem lapām.

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru