Kad degunā jāpilina greipfrūtu sula? Padomi, kā nesaslimt vīrusu laikā

00000Neļaut vīrusam pietuvoties varam, atbilstoši sezonai ģērbjoties, vēdinot telpas un saucot talkā spēcīgos dabas pretvīrusu līdzekļus – sīpolus, ķiplokus, sālsūdeni.

1. Jālieto polivitamīnu preparāti, kuros ir C un A vitamīni. Tie palīdz nostiprināt gļotādu aizsargfunkcijas, jo tieši gļotādām nākas izturēt pirmo un galveno infekcijas triecienu. Biežāk jāiekļauj ēdienkartē skābpiena produkti, svaigi augļi (īpaši citrusaugļi), kā arī ķiploki un sīpoli.

2. Jācenšas nesaaukstēties, tāpēc, neraugoties uz nosacītu silto laiku, jāģērbjas atbilstīgi sezonai. Taču arī pārāk satuntuļoties nevajag.

 

3. Ja sāksies epidēmija, pirms iziet no mājām degunu vēlams ieziest ar oksolīna ziedi, katrā nāsī var iepilināt pa 3 pilieniem interferona vai svaigi spiestu greipfrūta sulu.

4. Izejot no mājām, jāpaņem mutē gabaliņš citrona un jāpasūkā 10-15 minūtes.

5. Ļoti ieteicams pagatavot šādu pretvīrusu līdzekli: gaļas maļamajā mašīnā samaļ lielu citronu ar visu miziņu, sajauc ar 100 g sviesta un ēdamkaroti medus. Katru rītu un vakaru nesteidzīgi apēd pa tējkarotei masas. Uzglabā citrona sviestu ledusskapī.

6. Esot transportā, degunu un muti vēlams aizsegt ar tīru kabatlakatiņu vai vismaz paslēpt šallē.

7. Gan darbā, gan mājās biežāk jāvēdina telpas.

8. Atgriežoties mājās, nāsis jāizskalo ar sāls šķīdumu (½ tējkarote sāls un glāzi ūdens) vai citronūdeni (tējkarote citrona sulas uz glāzi ūdens).

9. Katru vakaru ieteicama aromātiska inhalācija ar pretiekaisumu un antibakteriāla iedarbību. Nelielā daudzumā ļoti karsta ūdens izšķīdina tējkaroti jūras sāls, piepilina 7-10 pilienus eikalipta (lavandas, krustnagliņu) eļļas, uzkarsē līdz viršanai, noņem no uguns un kādu brīdi caur muti un degunu ieelpo aromātiskos tvaikus.

10. Pirms gulētiešanas vēlams izdzert glāzi pret saaukstēšanās tējas. Vienādās daļās sajauc žāvētus liepu ziedus, upeņu un piparmētru lapas. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10-15 minūtes nostādina. Izdzer maziem malkiem, saldinātu ar griķu medu.

avots: fishka100.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru