Kā savu ēdienkarti padarīt daudzveidīgāku, gardāku un 100 reizes veselīgāku! Tu pilnībā novērtēsi šo padomu lietderīgumu

Ajūrvēdas uzturs

Kulinārijas viltības, kas uzlabos jūsu veselību

1.Vislabākais ēdiens ir tieši tas, kas tika pagatavots apmēram pirms trīs stundām un netika atkārtoti sildīts. Protams, ne vienmēr ir iespējams ēst svaigi pagatavotu ēdienu, taču mēs iesakām iespēju robežās pacensties tā darīt. Saskaņā ar ajūrvēdu, šāda metode ir labākais veselības uzlabotājs.

Ja gadījumā jums nemitīgi sanāk ēst ēdienu, kas jau reizi pabijis ledusskapī, jūs gribot, negribot kaitējat savai veselībai. Ar šiem produktiem notiekošie sadalīšanās procesi var nebūt redzami, taču atkārtota sildīšana produktiem veicina kaitīgo toksīnu atbrīvošanos. Tā tiek uzskatīts ājurvēdā. Centieties šo punktu izpildīt vismaz divas reizes dienā, ēdot mājās brokastis un vakariņas, kas ir tikko pagatavotas.

2. Citronu sula palīdzēs atsvaidzināt ēdienu garšu un organisma spējas uzsūkt visas nepieciešamās vielas no tā. Jebkuru ēdienu – putras, salātus, gaļu vai zivis – apslaciniet pirms pasniegšanas ar citronu sulu. Ēdiens automātiski kļūs aromātiskāks, gardāks un daudz veselīgāks.

3. Visus dārzeņus un zaļumus nepieciešams 30 minūtes pirms pagatavošanas paturēt vājā kurkuma maisījumā. Uz diviem litriem ūdens ņemiet vienu tējkaroti kurkuma – ar to būs pietiekoši. Kādēļ tā darīt? Šāda dārzeņu “mazgāšana” atbrīvos tos no jebkādām ķīmiskajām vielām, nitrātiem un mikroorganismiem, kas tajās uzkrājušies. Tas viss tikai kurkumas antiseptisko īpašību dēļ. Šī viltīgā paņēmiena dēļ daudzi dārzeņi iegūs daudz izteiktāku garšu (tā būs, piemēram, ar ziedkāpostiem un brokoļiem).

4. Ja gadījumā nepieciešams pagatavot ēdienu, kura sastāvā paredzēti svaigi tomāti, tos var viegli aizstāt ar nelielu daudzumu citrona sulas vai arī divām ēdamkarotēm bezpiedevu jogurta.

5. Jebkurš ēdiens, kura sastāvā ir tomāti, pieprasa nelielu daudzumu cukura. Tieši cukurs palīdzēs izcelt tomāta garšu un veicinās tā veiksmīgāku uzsūkšanos organismā.

6. Pat pie sāļajiem ēdieniem pagatavošanas laikā nepieciešams pievienot mazliet cukura. Saldais cukurs izcels jebkura ēdiena garšu un padarīs to daudz izteiksmīgāku.

7. Jebkurus graudus pirms to pagatavošanas nepieciešams mazliet apcept. Ēdiens iegūs pavisam jaunu un izteiksmīgāku garšu, kā arī graudu putras, kuras iepriekš tiks apceptas, daudz labāk uzsūksies organismā.

8. Lai jebkuram ēdienam piešķirtu pavisam unikālu garšu un aromātu, tā pagatavošanu nepieciešams pabeigt ar ļoti viltīgu paņēmienu.

Katliņā uzsildiet ēdamkaroti olīveļļas vai gī (gee) sviesta. Šajā eļļā iemetiet sinepju sēklas, ķimenes un sevis izvēlētas garšvielas, kas harmoniski saskan kopā ar jūsu gatavoto ēdienu. Pāris minūtes uz palielas uguns sildiet šīs garšvielas, pēcāk ar šo maisījumu aplejiet ēdienu. Garša būs fantastiska, kā arī daudz aromātiskāka par parastu kausētu sviestu vai augu eļļu.

9. Jebkuras pārtikas garšu uzlabos keramikas trauki. Lai izvairītos no tā, ka pagatavotais ēdiens ir ar keramikas piegaršu vai īpatnēju aromātu, pirms lietošanas šajā traukā izvāriet ūdeni, kurā pievienots neliels daudzums rīsu.

LASI VĒL: Iemesls, kādēļ pie gultas ieteicams likt citronu!

10. No rīta brokastīm jābūt saldām, bet vakariņām – neitrālām (piemēram, ar ūdeni pārbagāti augļi vai dārzeņi). Pusdienās ēdieniem ir jābūt visās iespējamās garšās: rūgtam, sālītam, skābam, asam. Šāda shēma tiek uzskatīta par vienu no vislabākajām jūsu veselībai.

11. Sievietēm ajūrvēda uzturs tiek uzskatīts par vienu no visveselīgākajiem: tādā veidā iespējams saglabāt stabilu ķermeņa svaru, pārāk ātri nenovecot, kā arī uzturēt ādu lieliskā stāvoklī.

Līdzko saule ir norietējusi, nav vairs ieteicams uzturā lietot smagu ēdienu. Šajā laikā gremošanas trakts darbojas daļējā režīmā, jo jau gatavojas atpūtai, tāpat, kā to dara viss apkārt esošais. Tieši tādēļ viss, ko ēdam vakarā, parasti nogulsnējas taukos un palielina lieko svaru.

12. Augļus nepieciešams ēst šķirti no pārējiem ēdieniem (apmēram 30 minūtes pirms ēdienreizes vai arī pāris stundas pēc). Tos noteikti nedrīkst kombinēt ar piena produktiem! Man, piemēram, šis ir jaunatklājums. Ajūrvēdā tiek uzskatīts, ka kokteilis, kurā kopā ir, piemēram, banāns un piens, ir vistīrākā inde mūsu ķermenim, kas var radīt nopietnas problēmas ar ādu (ja šāda kombinācija tiek lietota regulāri).

Uzreiz nekādu ļaunumu no neveselīgas pārtikas lietošanas nejutīsiet, taču šāds dzīvesveids agri vai vēlu atspoguļosies jūsu veselībā. Pēc pāris gadiem varat iegūt ļoti smagas hroniskas slimības, kas pēkšņi uzradīsies no “zila gaisa”. Lai no tā izvairītos, uzturā lietojiet svaigu, gardu un veselīgu pārtiku – šis ir viens no galvenajiem ājurvēda likumiem, kuru vajadzētu ievērot ikvienam!

Pastāstiet par šo rakstu arī saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru