Kā rīkoties brīdī, kad jums uzbrūk suns?

Bijušais jūras kājnieks Klints Emersons pašlaik vada pašaizsardzības grupu savā pilsētā. Nodarbībās tiek uzskatīti visdažādākā veida uzbrukumi, tajā skaitā arī suņu uzbrukumi cilvēkiem. Klinta ieteikumi ir pavisam vienkārši: tas ir patiešām iedarbīgs algoritms, kas ļaus jums tikt vaļā no šāda uzbrukuma ar iespējams mazākām sekām.

Centieties aizsargāt savas ķermeņa daļas. Noņemiet nost jaku, džemperi, nežēlojiet pat dārgu rokas somu vai portfeli ar svarīgiem dokumentiem: dodiet iespēju novērst dzīvnieka uzmanību ar kaut kāda priekšmeta palīdzību.

Aptiniet plaukstu locītavas ar apģērba gabalu. Šajā vietā tuvu ādai atrodas gan artērijas, gan vēnas, kuras sunim pārkost ir ārkārtīgi viegli. Jums jau uzbrūk suns? Centieties pagriezt roku ar pretējo pusi, lai suns nespētu tikt klāt vēnām.

Neesiet upuris. Sitiet sunim pa degunu, necentieties trāpīt acīs, jo tas ir pārlieku mazs mērķis, turklāt stresa situācijā palielinās iespēja, ka jūs nemaz netrāpīsiet. Trāpīt pa degunu ir daudz vienkāršāk.

Centieties nekrist panikā, drīzāk gluži pretēji – sāciet ārkārtīgi dusmoties. Kauja jau ir sākusies, turklāt suns nav piedzēries vīrietis bārā, kuram kautiņa laikā pietiek ar to, ka pretinieks ir gar zemi – suns ies līdz galam.

Parādiet sunim to, ka jūs nebadāties, ka jūs esat alfa – saniknotais suns, iespējams, nomierināsies vai sāks atkāpties.

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru