21 ideja, kas palīdzēs jums ieekonomēt kaudzi naudas. Turpmāk jūs vairs nekad nemetīsiet ārā ēdienu!

Ļoti bieži mums mājās ir stipri vairāk ēdiena, nekā mums patiesībā ir vajadzīgs. Reizēm mums vienkārši virtuvē tiem nav vietas, bet jau pēc laika nākas tos ar nožēlu mest ārā. Lūk, 21 laba ideja, kas ļaus izvairīties no liekas ēdiena izšķiešanas.

  1. Sīpoli. Lieciet sīpolus kaprona zeķēs vai zeķubiksēs, aiz katra no sīpoliem iesieniet mezglu. Šādā veidā sīpolus iespējams saglabāt svaigus līdz pat astoņiem mēnešiem. Katrs sīpols atrodas svaigā gaisā un tie cits citu nesaspiež.
  2. Kartupeļi, sīpoli un āboli vienmēr ir jātur atsevišķi. Ja šie produkti tiek salikti kopā, tie ātri vien sabojājas. Šāda veida sistēma var kļūt par risinājumu mazās virtuvēs. Kartupeļiem vienmēr ir jāatrodas ēnā, jo šādā veidā tie neražos mikrobus un neveidos toksisko solanīnu.
  3. Līdzko esat nopirkuši svaigas ogas, nekavējoties ielieciet tās katliņā ar ūdeni un etiķi (attiecība 10:1). Pēc piecām minūtēm nolejiet nost lieko ūdeni un ļaujiet ogām notecēt. Šādā veidā jūs ogas saglabāsiet svaigas daudz ilgāku laiku.
  4. Cieši aiztaisīta medus burciņa, kas novietota vēsā vietā, palīdzēs tam daudz ilgāk saglabāties svaigam. Lai gan arī bez šādām darbībām medus tik un tā tiek uzskatīts par vienu no visilgāk uzglabājamiem produktiem.
  5. Pirms lietošanas to vislabāk ir sasaldēt, jo tādā veidā to iespējams saglabāt svaigu apmēram trīs mēnešus. Produkta konsistence mazliet izmainīsies, taču garša un kvalitāte paliks tā pati.
  6. Arī olas ir iespējams sasaldēt. Salieciet olas pa ledus formiņām, pievienojiet klāt mazliet sāli vai cukuru un lieciet saldētavā.
  7. Tomātu pasta. Šo mērci ļoti bieži ir grūti izlietot līdz galam. Salieciet to pa maisiņiem un sasaldējiet. Pēc stundas izņemiet ārā to no saldētavas un sadaliet mazākās porcijās – tā to būs daudz ērtāk pēcāk izmantot.
  8. Zaļumi. Dažādus zaļumus iespējams sasaldēt, saliekot tos pa ledus formiņām un aplejot ar augu eļļu. Tādā veidā jūsu iemīļotākie garšaugi būs saglabāti svaigi uz ilgu laiku.
  9. Banāni. Šie augļi kļūs brūni daudz lēnāk, ja to galus aptīs ar pārtikas plēvi.
  10. Selerija, brokoļi un salāti nodzīvos daudz ilgāk, ja tiks ietīti folijā un ielikti ledusskapī.
  11. Dārzeņi saglabāsies svaigi daudz ilgāk, ja pirms to sasaldēšanas apliesiet tos ar verdošu ūdeni
  12. Salāti. Vēl viens veids, kā “izglābt” salātus ir papīra dvielis, kas uzsūks lieko mitrumu.
  13. Āboli ledusskapī var tikt uzglabāti līdz pat sešiem mēnešiem. Taču esiet vērīgi, jo viens sabojājies ābols var sabojāt arī visus pārējos.
  14. Burkānus var uzglabāt teju mūžību, ja tie tiek glabāti tumšā vietā smiltīs.
  15. Arī malto gaļu var sasaldēt tādā pašā veidā, kā tomātu pastu – pa porcijām.
  16. Siers, krējums un biezpiens saglabāsies daudz ilgāk, ja to iepakojumus turēs kājām gaisā.
  17. Stikla burkās jebkuri produkti uzglabājas daudz ilgāk.
  18. Sieru ir iespējams ietīt pergamenta papīrā. Tādā veidā siers uzglabājas daudz ilgāk un nebojājas.
  19. Nogrieziet ananāsa zaļumu daļu un apgrieziet to kājām gaisā. Šādā veidā to iespējams saglabāt svaigu daudz ilgāk.
  20. Zaļie lociņi. Tos vislabāk turēt ūdenī. Tādā veidā tie var izlaist pat jaunus asnus.
  21. Torte jūs iepriecinās daudz ilgāk, ja to nogrieztās daļas apliks ar baltmaizi. Tās uzsūks visu mitrumu un palīdzēs tortei saglabāties svaigai pēc iespējas ilgāk.

Vienkārši un praktiski! Šīs idejas noderēs ikvienam, tādēļ dalieties!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru