Trauksmes zvans vīriešiem: jūsu ieradumi var apdraudēt jūsu ģimenes veselību

Kura vieta jūsu mājā ir pati netīrākā? Saprotams, ka vannas istaba. Lai arī kā jūs vannas istabu nemazgātu, tualetes poda dēļ jūs vannas istaba tik un tā būs mikrobu perēklis.

Ja jūs savās mājās vēlaties patiešām higiēnisku tīrību, tad jums būs jāatvadās no pāris ieradumiem. Īpaši tas attiecināms uz vīriešiem.

Saskaņā ar aptaujas datiem, apmēram 68% vīriešu tualetes podā ūdeni laiž nost tad, kad poda vāks ir palicis atvērts. Kārtīga ūdens nolaišana ir vienīgais veids, kā izvairīties no salmonellas vai šigellas. Ir jāsaprot, ka tualetes poda vāks ir paredzēts ne tikai skaistumam. Ūdens noskalošanas brīdī, vienmēr parūpējieties, lai poda vāks ir ciet, jo tādā veidā jūs pasargājat no baktēriju izšļakstīšanās uz apkārt esošajiem priekšmetiem. Ūdens, kas skalošanas laikā ticis uz poda malas, pēcāk var pa taisno nonākt kontaktā ar cilvēka ādu.

Otra lielākā problēma ir poda birstes. Mēs visi izmantojam poda birstes, lai mazgātu podu. Taču tieši poda birstes ir galvenais netīrumu un infekciju perēklis, jo ar tā palīdzību mēs savācam visus netīrumus un baktērijas, kas atrodas uz poda malām. Turklāt poda birste vienmēr atrodas mitrumā, kas ir lieliska vieta un piemēroti apstākļi baktēriju perēkļiem.

Lai izvairītos no baktēriju savairošanās, poda birsti pēc katras lietošanas nepieciešams noskalot. Dezinfekcijas nolūkos, pēc katras lietošanas uzpiliniet tai virsū pāris pilienus hlora.

Un, protams, nekad neaizmirstiet par gumijas cimdiem, kad tīrāt savu tualeti.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru