Kā līmē gaļu? Vēl vien veids, kā mūs māna pārtikas ražotāji

Pārtikas produktu ražotāji bieži izdomā dažādus trikus, kas spēj dziļi maldināt pircēju. Patērētāji, apbruņojušies ar informāciju, jau ir iemācījušies atpazīt viltojumus un pievērst uzmanību produkta sastāvam, bet jūs var apmānīt ne tikai veikalos…

Šodien mēs pastāstīsim, kā no gaļas atliekām taisa pēc skata apetītelīgus steikus. Transglutamināze vai gaļas līme ir produkts, kurš nezināma iemesla dēļ nav aizliegts, un kuru izmanto daudzi lieli restorāni. Ar tās palīdzību gaļas atliekas tiek “saaudzētas” sulīgā filejā, bet pēc tam tiek pasniegtas  apmeklētājiem.

Kā salīmē gaļu

Transglutamināze rodas specifisku baktēriju fermentācijas rezultātā. Lūk, kā šis produkts izskatās.

Uz gaļas pamata gabalu tiek uzklāti atgriezumi un bagātīgi apsmērēti ar līmi.

Gatavo “veselo” gabalu ieliek vakuuma iepakojumā un uz nakti novieto ledusskapī.

Un lūk rezultāts. Līmēta gaļa no īstas gaļas atšķiras tikai ar gaisa burbulīšiem tekstūrā.

Ja jums ir pasniegts steiks, kas acu priekšā jūk ārā, tad ir vērts painteresēties par pavāra lietotās gaļas izcelsmi. Bet atliek vien cerēt uz to, ka jums teiks patiesību…

Kāpēc gaļas līme ir bīstama

Neņemot vērā to, ka gaļas gabala garšas īpašības varētu būt labākas, transglutamināze ir bīstama mūsu veselībai: tāda līme ir baktēriju izplatītājs, termiskās apstrādes laikā “līmēšanas” vietas paliek jēlas. Tāpēc, lai nu kas, bet pasniegt steiku no līmētas gaļas ir īsts noziegums!

Esiet uzmanīgi un brīdiniet savus tuviniekus par iespējamo apmānu. Obligāti padalieties ar šo rakstu ar saviem draugiem!

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru