Kā izvēlēties pareizo ķiploku…Žēl, ka nezināju to agrāk!

Iespējams, jūs nekad neesat aizdomājušies par to, bet tāds produkts kā ķiploks var būt ļoti kaitīgs veselībai. Pat, ja jums pret to nav nekādu alerģiju.

Jūsu zināšanai 80 % ķiploku, kas tiek pārdoti visā pasaulē, nāk no Ķīnas. Un šī tendence ar katru gadu pieaug. Zinātnieki apgalvo, ka šie ķiploki ir pilni ar pesticīdiem. Bet uzņēmēji atzītas, ka lētāk ir ievest apstrādātu produktu ārzemēs, nekā audzēt savu. Bet, vai jūs esat pārliecināti par to produktu kvalitāti, kurus iegādājaties lielveikalā?

Pētījumu gaitā zinātnieki ir noteikuši, ka ķīniešu ķiplokā ir ļoti daudz smago metālu un citu veselībai bīstamu vielu. Mums to piegādā no tām Ķīnas teritorijām, kur sen atpakaļ zemi apstrādāja ar aizliegtu insekticīdu, kas pie mums ir pazīstams kā DDT. Bet pirms nosūtīšanas pircējam, ķiploku izmērcē hlorā. Tas sniedz ķiplokam skaistu preces izskatu un ļauj tam izturēt garo ceļu.

Kā noteikt, vai ķiploks ir labs!!!

Smagāks
Mūsu ķiploks satur vairāk ūdens, nekā ķīniešu, tāpēc viņš ir smagāks. Tāpat viņš ir daudz cietāks. Pirms pirkšanas, paņemiet vismaz pāris galviņas un uzspiediet uz tām ar pirkstiem.

Ārējais izskats
Tā kā mūsu fermeriem trūkst speciālas glabātuves, un nav piemērotu apstākļu, mūsu fermeriem ķiploks jau oktobrī – novembrī sadīgst un izkalst, un zaudē savu preces izskatu. Ķīniešu ķiploks gan ir balts, tīrs, bez vismazākajiem bojājumiem.

Metāliska piegarša
Ķīniešu ķiplokam ir metāliska piegarša. Tāpēc, pirms pirkt daudz, vispirms paņemiet mājās un pamēģiniet vismaz vienu galviņu.

Ja jums ļoti vajag, labāk nopērciet ķiploka galviņu no vecmāmiņas tirgū, vai arī izaudzējiet paši. Visdrīzāk tas nebūs tik sulīgs un skaists, toties nekaitīgs.

Tagad ir sezona, kad var viegli saaukstēties, un droši vien jūsu tuvinieki patērē daudz ķiploka. Parūpējieties par viņiem, padalieties ar šo rakstu. Lai arī viņi ir uzmanīgi!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru