Kā dzīvo Vācijas kanclere Angela Merkele: atalgojums, dzīvesvieta, automobiļi

Ir zināma adrese: 10117 Berlin, Am Kupfergraben, 6. Viņa dzīvo daudzdzīvokļu ēkas ceturtajā stāvā. Lai šo māju apskatītu, nav obligāti jābrauc uz Vāciju, jo tā bildes redzamas arī internetā.

Merkeles amata priekštecis Gerhards Šrēders (Gerhard Schröder) dzīvoja dienesta dzīvoklī ar kopējo tās platību 200 kvadrātmetri tieši Federālā kanclera ēkā. Angela Merkele ar savu vīru profesoru Joahimu Zaueru (Joachim Sauer) nolēma palikt savā dzīvoklī.

Angela Merkela nebūt nav bagāta

2012. gada maijā Angela Merkele saņēma algas pielikumu. Tas bija pirmais kancleres algas paaugstinājums pēdējo 12 gadu laikā. Vācijas kancleres amatā Merkele gadā nopelna aptuveni 190 tūkstošus eiro. Turklāt viņai pienākas speciālas piemaksas par darba dēļ patērētajiem līdzekļiem. Tā kā viņa ir Bundestāga deputāte, kopējā gada samaksā viņai savācas ap 290 tūkstošiem eiro. Taču tā ir vēl ļoti, ļoti pieticīga alga, no kuras viņai vēl nākas maksāt nodokļus. Bet, tāpat kā visas amatpersonas, viņa nemaksā par pensiju apdrošināšanu un apdrošināšanu pret bezdarbu.

Lielākie menedžeri, ārsti un pazīstami sportisti pelna krietni vairāk. Pat Vācijas prezidents, kas pēc vietējās Konstitūcijas skaitās tikai kā valsts fiziskais pārstāvis, iegūst par 11% lielāku algu, nekā kanclere. Prezidenta pārvaldībā ir grezna rezidence Berlīnes pilī Bellevue. Īsāk sakot, pēc vācu standartiem, Angela Merkele ir tālu no patiešām bagāta cilvēka.

Dzīvoklis iepretim Berlīnes Pergamona muzejam

Kancleres kundze dzīvo savā dzīvoklī. Rajons ir ļoti labs – pats Berlīnes centrs, turklāt viņa dzīvo iepretim Berlīnes slavenajam Pergamona muzejam. Ar muzeju arī iznāca nesaskaņas, jo uz tā jumta tika uzstādīta novērošanas kamera. Izrādījās, ka tā pilnībā pārredzēja Merkeles dzīvokli. 2009. gadā Merkeli neielaida viņas mājās, jo netālu no tās atradās Otrā pasaules kara laikā vēl nesprāgusi aviobumba.

Savus atvaļinājumus Merkele mīl pavadīt kalnos, piemēram, Tirolē, turklāt par to maksā viņa pati. Laiku pa laikam viņa dodas arī uz savu dārza māju netālu no Berlīnes. Kad kanclere darba darīšanu dēļ atrodas Bonnā, tur viņu sagaida neliels dzīvoklis bijušajā valdības kvartālā.

Par saviem tērpiem Merkele maksā pati. Protams, viņai ir arī savi plusi – šuvēja ņem mērus pie viņas mājās.

Angela Merkele brauc ar Audi A8 un lido ar Airbus A340B, turklāt Merkeles rīcībā 24 stundas dienā atrodas auto ar personīgo šoferi. Daudzi federālo zemju ministri un premjerministri sniedz priekšroku bruņotiem Mercedes vai BMW auto vai limuzīniem, bet Merkele paliek uzticīga savam Audi A8.

Pērn tika nomainītas lidmašīnas, ar kurām lido Vācijas valdības dalībnieki. Tagad gan Merkelei, gan citām Vācijas amatpersonām ir pieejami laineri Airbus A340, kas paredzēti tālākiem lidojumiem, kā arī vidējiem lidojumiem – Global 5000. Līdz šim Merkele vienmēr lidoja ar Airbus A310. Šim lainerim bija vairāk nekā 20 gadi, turklāt tas reiz piederēja valstij piederošajai aviokompānijai VDR. Angelai Merkelei nav ne jahtu, ne greznu atpūtas piļu. Tie netiek piešķirti viņai arī sava amata dēļ.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru