Jums apnicis ievārījums? Pieci fantastiski veidi, kā saglabāt zemenes līdz ziemas mēnešiem!

Ģimenē vairs neviens nevēlas ēst ievārījumu, bet zemenes mīl visi? Iesakām pamēģināt sagatavot ziemas krājumus pavisam jaunā veidā.

Daudzi ir mēģinājuši zemenes sasaldēt veselas. Nav jau nekādu šaubu par to, ka zemenes aromāt pēc atsaldēšanas tiek saglabāts, ko gan nevarētu teikt par zemeņu sākotnējo apetelīgo izskatu, kas pēc atsaldēšanas diemžēl ir izčibējis, nemaz nerunājot par konsistenci. Arī citu apstrādes variantu nemaz tik daudz nav: izvārīt ievārījumu, kompots… Taču mēs zinām, cik ļoti reizēm decembra vidū sagribas patiesu zemeņu aromātu un garšu!

Ledainais ievārījums

Aizvien populārāks mūsdienās kļūst ledus ievārījums. Pēc būtības tas nebūt nav ievārījums, jo to nevāra. Taču tieši tādā veidā tika nosaukta šī tautas recepte.

Tātad, ogas kārtīgi zem tekoša ūdens jānomazgā, jāatbrīvojas no zemeņu zaļajām lapiņām, tad lieciet attīrītās zemenes caurdurī un aplejiet tās ar verdošu ūdeni.

Ņemiet nelielu plastmasas trauku ar vāciņu, izskalojiet to ar verdošu ūdeni un izslaukiet sausu.

Zemenes blenderī sasmalciniet, sajauciet kopā ar cukuru attiecībā 1: 1 pēc svara (cukur var ņemt arī mazliet mazāk, piemēram, 900 g cukura uz vienu kilogramu zemeņu). Cukuram jāļauj pilnībā izšķīst. Izklājiet masu pa sagatavotajiem plastmasas traukiem (varat papildu iepakot tos arī speciālajos sasaldēšanas maisiņos) tad lieciet saldētavā.

Saldētavā jūsu “ievārījums” sabiezēs, taču to nevajadzētu līdz galam sasaldēt. Mazliet sabakstiet to ar karoti un tad varat likt atpakaļ saldētavā.

Šāda cukura un zemeņu attiecība ir ļoti svarīga. Pretējā gadījumā, ja cukurs būs mazāk, masa saldētavā kļūs vairāk ledum līdzīga.

Šīs sagataves metodes priekšrocība ir tāda, ka cukurs kavēs masas sarūgšanu (kā tas var notikt, ja zemenes tiek uzglabātas ledusskapī burciņā). Lietot šo masu var piecas minūtes pēc tam, kad tas izņemts no ledusskapja. Pats galvenais, ka garša, krāsa un aromāts saglabājas kā īstām un svaigām zemenēm.

Ledus ievārījumu varat likt klāt biezpienam kā ogu mērci, vai arī likt klāt pie dabīgā jogurta, putrām, pasniegt to kopā ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem, varat likt arī tējā, gatavot no tā dažādus interesantus dzērienus.

Jūs nemaz nevarat iedomāties, cik aromātisks būs meža zemeņu ledus ievārījums!

Šķir nākošo lapu un uzzini vēl 4 interesantus veidus, kā saglabāt zemenes ziemai

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru