Lai man piedod Jūlija Visocka, jo tieši no viņas ir šī recepte, es vienkārši pamainīju nosaukumu. Viņa to nosaukusi sekojoši: Maigais pīrāgs ar persikiem un bumbieriem. Man jāsaka, ka tā ir patiesība un nosaukums pilnībā atbilst realitātei. Pīrāgs patiešām ir maigs, bet…pārāk gari! Man jāsaka, ka es veicu nelielas korekcijas, bet par to pastāstīšu procesa gaitā.
Pīrāgu ir ļoti ātri un vienkārši pagatavot, tas sanāk liels un ļoti garšīgs. Ļoti maigs…biskvīts, tāds iespaids, ka tas ir ar kaut ko piesūcināts, bet nav! Vai dieniņ, kas par gardumu! Patiešām, maigākais pīrāgs. Mitrais biskvīts, saldie persiki, krēms ar patīkamu skābumiņu…Mmmmm…Neticami garšīgi!!
Sastāvdaļas
Milti – 250 grami
Vistas ola (vidēja lieluma) – 5 gab.
Sviests – 200 grami
Cukurs (200 grami mīklai, 10 grami krēmam) – 210 grami
Piens – 50 ml
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Vaniļas cukurs – 1 paciņa
Sāls (šķipsniņa)
Persiki (aptuveni 800 grami (man bija 700 grami svaigi persiki) – 1 bundžiņa
Bumbieri (vislabāk šķirne Konferenc) – 1 gab.
Skābais krējums (es ņēmu 25 % , 350 gramus) – 400 grami
Mandeles (es ņēmu 40 gramus mandeļu skaidiņas) – 50 grami
Receptes pagatavošanas gaitu meklē nākošajā lapā