Jūlijas pīrāgs…mans Dievs, kas tas ir par gardumu!

Pagatavošanas veids

Sagatavot produktus mīklai. 200 grami cukura man likās daudz, es ņēmu 160 gramus.
Persiki man bija svaigi, tāpēc es sagriezu tos uz pusēm, izņēmu kauliņus un aplēju ar vārošu ūdeni, paturēju 2 minūtes, pēc tam uzlēju aukstu ūdeni un noņēmu mizu. Sakārtoju notīrītās persiku pusītes bļodā un apbēru ar brūno cukuru uz 20 minūtēm.
Bet mēs pa to laiku ķersimies klāt mīklai.
Sviestu sakult ar mikseri, pievienot cukuru, sāli un vanilīnu, olas un atkal kārtīgi sakult.

Pēc tam iesijāt miltus ar cepamo pulveri, ieliet pienu un iemīcīt mīklu. Es to darīju ar mikseri.

Ņemam lielu, dziļu taisnstūra cepešplāti 30 * 25 cm (man bija 22х28х3,5 cm), iesmērē ar sviestu (es ieklāju cepampapīru), izklāt mīklu un izlīdzināt.

Pa virsu rindiņā izkārtot daiviņās sagrieztus persikus. Bumbieri notīrīt un sagriezt mazos kubiciņos, apsmidzināt ar citronu sulu un uzbērt starp persiku daiviņām. Cept 180 grādos aptuveni 40 minūtes.

Krēmam 2 – 3 minūtes pirms pīraga cepšanas beigām samaisīt skābo krējumu ar cukuru (nūu, es nezinu…10 gramus uz 400 gramiem cukura?!! Es ieliku 60 gramus cukura), nedaudz sakult ar mikseri. Izņemt pīrāgu no cepeškrāsns un uzreiz uz KARSTO pīrāgu uzlikt AUKSTO skābā krējuma krēmu, tad tas labāk atdziest un kļūst gaisīgs.

Pēc kādām 20 minūtēm pīrāgu var apbērt ar sasmalcinātām mandelēm vai mandeļu skaidiņām, kas nedaudz apceptas cepeškrāsnī.

Pīrāgu nedaudz atdzesēt un pēc tam uzmanīgi izņemt no formas. Kad pīrāgs ir pilnībā atdzisis, uz kādām 2 – 3 stundām ielikt to ledusskapī.
Nu lūk, tagad var pīrāgu likt galdā! Pīrāgu ir ļoti ātri un vienkārši pagatavot, tas sanāk ļoti liels un ļot garšīgs. Ļoti maigs…biskvīts, tāds iespaids, ka tas būtu ar kaut ko piesūcināts…bet nav! Es cepu uz lielas plāts, milzīgais pīrāgs pazuda burtiski acumirklī.

Tas ir vienkārši prātam neaptverams!
Un šeit gabaliņš….Mans dievs, kāds gardums!! Patiešām, ļoti maigs pīrāgs. Mitrs biskvīts, saldi persiki, krēms ar patīkamu skābumiņu….Mmmmm…..Neticami garšīgi!

Patīkamu tējas dzeršanu!!!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru