Jauns aizliegums visās Itālijas pludmalēs. Turpmāk par šo nieku var nākties samaksāt līdz pat 300 eiro lielu naudas sodu!

Svarīgs jaunums visiem tiem, kam patīk pie jūras nobaudīt pa kādai cigaretei: visās Itālijas pludmalēs ir aizliegts smiltīs atstāt cigarešu izsmēķus. Sods par šī likuma pārkāpšanu ir 300 eiro. Ideja ir ļoti laba, taču ar to vien nepietiek.

Daudzi uzskata, ka nepieciešams aizliegt arī smēķēšanu visās Itālijas pludmalēs, jo pludmale ir atklāta zona, kurā sastopami ļoti daudzi cilvēki visās vecuma kategorijās. Ir ļoti svarīgi, ka pienācīgi dzīvošanas apstākļi tiek nodrošināti viņiem visiem. Valsts varas iestādes un drošības sargi arī ir ieinteresēti par smēķēšanas aizliegumu visās Itālijas pludmalēs.

Jaunie likumi jau aizliedz iedzīvotājiem smēķēt savos automobiļos (stāvlaukumos vai auto braukšanas laikā), kā arī nedrīkst smēķēt grūtnieču klātbūtnē.

Tāpat Itālijā aizliegts smēķēt netālu no slimnīcām un iestādēm, kurās atrodas bērni (bērnu dārzi, skolas utt.).

Ir pienācis laiks varas iestādēm sekot līdzi šim piemēram, aizliedzot smēķēšanu arī pludmalēs. Nacionālais vēža institūts Milānā veica pētījumu vienā no Itālijas pludmalēm – Bibionē. Iegūtie rezultāti bija tik neticami un šokējoši, ka kopš 2014. gada, pirmām kārtām Itālijā, tika aizliegts smēķēt kūrortos.

Noteiktos laika apstākļos cigarešu izmeši sāka uzkrāties zem atpūtas lietussargiem. Šāda kaitīgo vielu koncentrācija var ievērojami pārsniegt pieļaujamo kaitīgo vielu daudzumu. Pie jūras tā vien gribas, kā izbaudīt svaigu gaisu, nevis saindēt savu organismu ar kaitīgajiem cigarešu dūmiem.

Avots: justfun.su

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru