Izpildiet šos vingrojumus tikai vienreiz divās dienās un jūsu mugura vairs nesāpēs

Ja tevi moka asas sāpes muguras un kakla daļā, ir problēmas ar asinsspiedienu un tu naktīs bieži mosties – šie vingrojumi ir tieši tas, kas tev vajadzīgs.  Vingrojumu kompleksu sastāda vienkāršas jogas pozas iesācējiem.

Jau pēc trešā treniņa tu sajutīsi, ka ķermenis ir paklausīgāks un muskuļi kļuvuši stiprāki.  Tu ciešāk gulēsi un labāk atjaunosies miega laikā, galva kļūs skaidrāka, līdz ar to ikdienas problēmas risināsies vieglāk. Jebkuras sāpes jostasvietas un kakla zonā izzudīs! Es neticēju, kamēr pats to neizmēģināju.

Joga iesācējiem mājas apstākļos.

  1. Atbrīvo ķermeni

Apsēdies, sakrusto kājas un sajūti kā atbrīvojas un izstiepjas mugurkauls. Vari nedaudz pastiepties uz augšu, atbalstoties uz sakrustotajām kājām.  Pasēdi šajā pozā pāris minūtes, elpo pēc iespējas dziļāk un vienmērīgāk. Tas palīdzēs sagatavoties efektīvai vingrošanai un samazinās stresu.

  1. Noliecies uz priekšu

Apsēdies un iztaisno kājās sev priekšā. Lēnām sniedzies līdz kāju pirkstu galiem.  Stiepjoties izelpo –kāju cīpslas un muskuļi vairāk pakļausies  maksimālai stiepšanai. Atkārto vingrojumu 5 reizes.

  1. Bērna poza

Nostājies uz ceļiem tā, lai tie atrastos plecu platumā un turi rokas ķermeņa mugurpusē. Lēnām noliecies uz priekšu, noliec galvu pilnībā uz leju. Šajā atslābinošajā pozā izturi 3-4 minūtes. ( ar pārtraukumiem) Elpo dziļi un mierīgi un sajūti, kā mugura atpūšas.

  1. Griešanās

Uzlies labo roku uz kreisā ceļgala. Kreiso roku nofiksē ķermeņa mugurpusē un lēnām griezies pa kreisi. Galvu  griez reizē ar ķermeni – skaties pa kreisi. Elpo pēc iespēja dziļāk. Lēnām atgriezies sākuma stāvoklī, sajūti, kā stiepjas sānu, prese un gurnu muskuļi. Atkārto to pašu ar labo kāju.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru