Izpildiet šos vingrojumus tikai vienreiz divās dienās un jūsu mugura vairs nesāpēs

  1. Dievietes poza

Nogulies uz muguras, saliec ceļgalus un savieno kāju pēdas. Rokas sānos turi brīvi. Elpo vienmērīgi un centies stiept iekšējos gurnu muskuļus.  Paliec šai pozā, kamēr tev ir ērti –pilnīgi pietiek 2 minūtes.

  1. Kājas uz sienas

Pacel  taisnas kājas  un uzliec uz sienas. Atbrīvo ķermeni un rokas.  Noturies šai pozā 3 minūtes, dziļi elpojot. Centies atvairīt no sevis visas liekās domas, izjūti kā atpūšas mugura un kājas.

  1. Brīvā vēja poza

Nogulies uz muguras un saliec kājas ceļos. Apņem ceļus ar rokām un cieši turi. Izjūti, kā stiepjas gurnu un muguras muskuļi.

Sākumā tas var būt grūti, taču kolīdz tu sapratīsi savu ķermeni, izpildīt vingrojumu būs neticami patīkami: šī poza noņem mugurkaula sasprindzinājumu  jau pēc minūtes! Neaizmirsti dziļi elpot.

  1. Gulbja poza

Nostājies četrāpus, rokas turi plecu platumā. Pārvieto kreiso celi uz priekšu un novieto to starp rokām. Labo kāju iztaisno uz aizmuguri.  Noliecies uz priekšu ar visu ķermeni, smaguma centru pārvietojot uz kreiso celi. Noturies šajā pozīcijā minūti. To pašu veic ar otru kāju.  Šis vingrinājums atbrīvo no sāpēm kājās, pietūkuma un labvēlīgi ietekmē muguras muskuļus.

  1. Atmošanās poza

Nogulies uz muguras, rokas plaši uz sāniem. Piespied labo celi pie krūts. Pagriez visu ķermeni pa kreisi, muguru turot taisni.  Noturies šai pozīcijā 3 minūtes. to pašu atkārto uz otru pusi. Šī poza ļoti ieteicama tiem , kam sāp mugura astes kaula daļā.

  1. Zivs poza

Nogulies uz muguras un novieto rokas zem gurniem. Lēnām cel augšā krūtis, galvu liecot atpakaļ. Elpo vienmērīgi. Tik pat lēni laidies lejā.

Pēc tādas vingrošanas jūties kā no jauna piedzimis! Pazūd muskuļu sasprindzinājums,  noguruma un pārslodzes izraisītās sāpes, mugurkauls iztaisnojas. Tam pateicoties atbrīvojas kakls un uzlabojas asinsrite galvas smadzenēm.  No galvassāpēm un bezmiega vairs ne vēsts.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru