Izmaiņas kakla apkārtmērā var liecināt par nopietnām veselības problēmām

Iespējams, ka jums tas var šķist mazsvarīgi, taču izmaiņas jūsu kakla apkārtmērā var liecināt par nopietnām veselības problēmām, piemēram, hormonālām izmaiņām, strumu (vairogdziedzera tilpuma palielināšanās neatbilstoši cilvēka vecumam) un pat slimību, kas pazīstama kā Kušinga sindroms (pazīmju un simptomu kopums, kas radies ilgstoši paaugstināta kortizola līmeņa dēļ).

Otolaringologi un endokrinologi arī ir vienisprātis par šo apgalvojumu.

Ja pieauguša vīrieša kakla apkārtmērs ir lielāks par 38 cm, bet sievietēm – lielāks par 34 cm, tad tas var liecināt par nopietniem vielmaiņas traucējumiem. Metaboliskais sindroms norāda uz to, ka cilvēks ir pakļauts ļoti augstam riskam saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, diabētu, asinsspiediena problēmām, kā arī paaugstinātu holesterīna līmeni.

Stipri sapampis kakls kopā ar vispārēju kakla apkārtmēra pieaugumu, reizēm pat tūsku, kas pāriet uz seju, var liecināt par Kušinga sindromu. Kā jau tika minēts, šo slimību izraisa hormona kortizola pārlieku augstais līmenis, kas var izraisīt šādas sekas: kakla apsārtums, muskuļu vājums, pastiprināta apmatojuma rašanās uz sejas (īpaši sievietēm), kā arī dažādu pumpu un pinņu rašanās.

Kušinga sindroma ārstēšanai nepieciešams normalizēt kortizola līmeni organismā. Ja gadījumā tas ir audzējas, tad ķirurģiska iejaukšanās parasti ir neizbēgama.

Svarīgi: visa šī informācija ir tikai informatīva rakstura, tādēļ tā neaizvieto pilnvērtīgu sertificēta ārsta konsultāciju. Aicinām jebkādos gadījumos, kad jums ir radušās šādas vai cita veida veselības problēmas, vērsties pēc medicīniskās palīdzības.

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru