Sīpoli veselībai: Cepti sīpoli, aizstās zāles no daudzām kaitēm

Sīpoli veselībai
Sīpoli veselībai ir ļoti noderīgi! Izrādas, ka cepts sīpols var būt labāks par zālēm, kuras bieži ārsti izraksta bez ierobežojumiem!

Mūsu ģimenes ārsta sieva vienmēr ciena viesus ar šo veselīgo gardumu. Tagad arī es cepu sīpolus visiem radiem un tuviniekiem.

Jūs droši vien zināt par svaigu dārzeņu un zaļumu lielisku lietderību mūsu veselībai. Bet ir viens produkts, kas ceptā veidā ir daudz veselīgāks nekā svaigs, un tie nav kartupeļi. Neminēsim mīklas, bet pastāstīsim uzreiz – tas ir sīpols.

Tas gan arī svaigs ir ļoti vērtīgs organismam, lai gan daudzi no tā izvairās, jo nepatīk paliekošā pēcgarša mutē.

LASI VĒL: Kāpēc ūdens lietošanai, pirmajam kārtām pēc atmošanās, ir liela nozīme veselībai. Sāciet dienu pareizi!

Zinot par sīpolu lietderīgām īpašībām, daudzi kļūdaini uzskata, ka to vērtīgas īpašības tiek samazinātas apcepšanas procesā. Tā nav patiesība, jo iztvaiko tikai ēteriskās eļļas, bet pēc sīpola uzturēšanās cepeškrāsnī visas tā dziednieciskās īpašības tikai pastiprinās.

 

Sīpoli veselībai: Kā pareizi cept sīpolus cepeškrāsnī?

Liela apcepta sīpola priekšrocība, ir tāda, ka viņam ir ļoti interesanta pikanta garša un tas ceptā veidā neatstāj nepatīkamu smaku. Tāpēc viņu bez bažām var ēst tiem, kuri dodas uz darbu vai satikšanos. Lai iegūtu maksimālu labumu no šāda neparasta ēdiena, vajag pareizi to pagatavot.

Cepat sīpolu tieši mizā, 100 –150 grādu temperatūrā 15-30 minūšu laikā. Vislabākajai labvēlīgai iedarbībai uz veselību jāapēd puse no vidējā lieluma sīpola, no rīta un puse, 2-3 stundas pirms miega. Varat izmantot arī to kā piedevu zivs vai gaļas ēdieniem. Tā ir ļoti garšīga kombinācija.

Un tagad mēs ķersimies pie šī izsmalcinātā ēdiena vērtīgām īpašībām.

 

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru