Jau skrienu uz virtuvi gatavot šo ēdienu – tas ir lielisks! Skatoties uz pāri palikušu biezpienu, uzreiz pārņem vēlme pagatavot biezpiena plācenīšus!
Bet tas nav vienīgais ēdiens, kurā var izmantot nedaudz pastāvējušu, bet vēl lietojamu produktu. Pamēģiniet no tā uztaisīt mafinus uzkodām, pievienojot nedaudz cietā siera un pāris olas.
Iegūtie mini mafini ļoti iepatiksies tiem, kam garšo siera plates un žuljēni, tātad praktiski visiem!
Mazie uzkodu mafini
Sastāvdaļas
200 g biezpiens
50 g cietais siers
1 gb tomāts
1 gb bulgāru pipars
Zaļumi
2 gb olas
Sāls pēc garšas
2 ēd.k. milti
Pagatavošana:
Smalki sagrieziet tomātu, piparu un sasmalciniet zaļumus.
Olas samaisiet kopā ar biezpienu, pievienojiet sarīvētu sieru, dārzeņus, zaļumus, miltus un sasāliet.
Lieciet masu kēksu formiņās un ievietojiet cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 200 grādiem uz 15-20 minūtēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Šajos kēksiņos var pievienot arī sēnes, bekonu un garšvielas pēc garšas.
Izbaudiet šo uzkodu labā kompānijā, bet pagaidām padalies ar šo recepti ar draugiem!
Labu apetīti!