Gaļas sacepums. Manas mammas iemīļotākā recepte. Nevienas svinības nenotiek bez šī ēdiena!

Šis ēdiens ir viens no vislabākajiem pēdējā laika atklājumiem!

Sastāvdaļas:

6 kartupeļi

400 g cūkas maltās gaļas

100 – 150 g sēnes (pēc izvēles)

1 sīpols

1 glāze krējuma

ola

siers

2 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizojiet un sagrieziet smalkās šķēlītēs. Sīpolu sagrieziet pusgredzenos. Sēnes sagrieziet nelielos kubiciņos, sajauciet tos kopā ar malto gaļu, pievienojiet klāt sāli un piparus, varat droši arī likt klāt citas garšvielas pēc saviem ieskatiem.

LASI VĒL: Biezpiena un ķirbja tandēms. Sacepums, līdzīgs brīnumam

Mērcei: krējumu sajauciet kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem (vislabāk smalcināt ķiplokspiedē), pievienojiet klāt svaigo olu, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisiet.

Cepešpannu vai speciālo cepamo trauku iesmērējiet ar eļļu, izklājiet pusi kartupeļu, pārberiet pāri sāli, piparus, pa virsu klājiet vēl sīpolus.

Pa virsu sīpoliem lieciet malto gaļu ar sēnēm.

Malto gaļu apklājiet ar sarīvēto sieru.

Tālāk pa virsu lieciet vēl vienu kartupeļu kārtu, pievienojiet klāt sāli un piparus.

Visu sacepumu aplejiet ar iepriekš pagatavoto mērci.

LASI VĒL: Kartupeļu sacepums ar vistu — oriģināls veids, kā pagatavot parastus produktus

Lieciet ēdienu cepeškrāsnī 180 – 200 grādu temperatūrā, lai gatavotu aptuveni 40 – 60 minūtes. Vidēji piecas minūtes pirms ēdiens būs pilnīgi gatavs, uzberiet pa virsu sarīvēto sieru.

Tas arī viss! Labu apetīti!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru