Biezpiena un ķirbja tandēms. Sacepums, līdzīgs brīnumam

Garšīgs, veselīgs un neizskatāmi skaists sacepums no biezpiena un ķirbja kļūs par atradumu gardēžiem, kuriem ir svarīgs arī estētiskais baudījums. Pagatavot to nav grūti, bet ēst – viena vienīga labsajūta.

Nepieciešamie produkti:

  • 1 apelsīna miza;
  • 2 ēdk. kukurūzas ciete;
  • 0,5 kg biezpiens (9% tauku saturs);
  • 25 g magoņu sēklas;
  • 100 g krējums;
  • 600 g ķirbis;
  • 5 olas;
  • 190 g cukurs.

Pagatavošana:

Magones jānovāra 15 minūtes, pēc tam nokāst un nosusināt uz salvetes., lai atbrīvotu no liekā šķidruma. Saputot biezpienu un 100g cukura ar blendera palīdzību. Kad masa kļūst viendabīga, pievienot 2 olas, 1 ēdamkaroti cietes un magoņu un vēlreiz samaisīt.

Cepeškrāsnī izcept ķirbi, pagatavot no tā biezeni jums ērtā veidā un nospiest, lai atbrīvoto no liekās sulas. Var tam izmantot marli vai sietu. Atliekam 100 g ķirbja mērcei, kuru gatavosim vēlāk. Pārējā biezenī pievienojam 70 g cukuru, sasmalcinātu apelsīna mizu, 2 olas, 1 ēdamkaroti cietes un apmaisām.

Sagatavojam formu sacepumam: ieklājam dibenā pergamenta papīru un nosmērējam gan to, gan sieniņas ar taukvielām. Formas centrā secīgi liekam pa 1 ēdamkarotei biezpiena un ķirbja masas. Sagatavotajām ķirbja un biezpiena masām vajadzētu būt aptuveni vienādā konsistencē. To var viegli pieregulēt ar krējuma palīdzību.

Lai vienmērīgi izlīdzinātu biezpiena-ķirbja masu iepildīšanas laikā, periodiski paklaudzinām ar formu pa galdu.

Lai iegūtu skaistu zīmējumu, ņemam zobu kociņu, uztaustām dibenu un novelkam dažas līnijas no malām uz centru. Liekam biezpiena-ķirbju sacepumu uz 40-50 minūtēm cepeškrāsnī, iepriekš uzsildītā līdz 170 C.

Gatavojam mērci. Priekš tā samaisām krējumu ar atlikušo biezeni, 20 g cukura un 1 olu.

Izvelkam gatavo sacepumu, vienmērīgi noklājam virspusi ar mērci un ieliekam atpakaļ cepeškrāsnī uz 7-10 minūtēm.

Jūsu sacepums ir gatavs. Pārlikt to no formas un noņemt formas malas var tikai pēc pilnīgas atdzišanas.

avots: cpykami.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru