“Dzintara stariņš” – skaists pīrāgs ar bagātīgu ābolu pildījumu. Viss tā vien staro!

Sastāvdaļas pildījumam

1 kg āboli

750 ml gaiša ābolu sula

2 paciņas vaniļas pudiņš (80 grami, var aizstāt ar kartupeļu cieti)

cukurs pēc garšas

Sastāvdaļas virskārtai

400 ml dabīgais jogurts

2 ēdamkarotes (ar kaudzi) ātri šķīstošs želatīns

pūdercukurs

Pagatavošana

1.Bļodā iesijā miltus ar cepamo pulveri un pūdercukuru. Pievieno olu, mīkstu sviestu, ielej alkoholu un uzreiz samīci mīkstu mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Ieliec mīklu ledusskapī.

2. Ābolus notīri, smalki sagriez vai arī sagriez mazos kubiciņos. Apsmidzini ar citronu sulu.

2

3. Pudiņu aplej ar ābolu sulu un vāri saskaņā ar instrukciju, kas atrodas uz iepakojumu. Uz uguns neturi ilgi, jo masa ātri sabiezē. Ar karsto pudiņu aplej ābolus, samaisi.

4. Mīklu izrullē, sadalot to pa formas apakšu un sāniem. Šim pīrāgam nepieciešama cepamā forma ar noņemamām malām. Ielej formā pudiņu ar āboliem.

3

5. Liec pīrāgu cepties cepeškrāsnī 1 stundu 170 grādu temperatūrā. Kad cepšanas laiks beidzies, izslēdz cepeškrāsni, bet atstāj pīrāgu vēl uz stundu (cepeškrāsns durvīm jābūt aizvērtām). Pēc tam, kad pīrāgs atdzisis, izņem to no formas un ieliec uz nakti ledusskapī.

LASI VĒL: Mājas ābolu zefīrs: 30 minūtes un saldais gardums gatavs!

6. Pagatavo pīrāga virsējo slāni. Izšķīdini želatīnu 50 ml karsta ūdens. Atdzesē. Sakul jogurtu ar pūdercukuru pēc tam, nepārtraucot putot, ielej želatīnu. Uzlej uz pīrāga. Atstāj desertu ledusskapī, bet pēc stundas var saukt tuviniekus uz degustāciju!

4

Dievinu ceptus izstrādājumus ar āboliem! Kāds dzintarīgs skaistums, pat žēl ēst. Padoms: pīrāgu labāk cept svētku notikuma priekšvakarā, jo tam nakts jāpavada ledusskapī, pirms to apliesi ar jogurta želeju.

Draugi noteikti neatteiksies no tāda pīrāga gabaliņa, padalies ar recepti!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru