Diētiskā biezpiena kūka ar magonēm. 100 gramos tikai 99 kCal!

Sastāvdaļas:

300 g vājpiena biezpiena

6 olas

1 glāze vājpiena (ar tauku saturu 1%)

6 ēdamkarotes auzu kliju

30 g magoņu

citrons pēc garšas

saldinātaji pēc garšas

Pagatavošana:

Ņemiet trīs olu dzeltenumus un trīs olu baltumus, visu putojiet apmēram piecu minūšu garumā. Magones un klijas sajauciet kopā, un pieberiet klāt olām – visu samaisiet. Tad lieciet klāt saldinātāju un atkal samaisiet. Iegūto masu lejiet uz cepešpannas vai speciālās formas, visu viendabīgi izlīdziniet. Lieciet cepeškrāsnī cepties 7 – 8 minūtes, krāsnij jābūt uzsildītai ne vairāk kā par 200 grādiem.

LASI VĒL: Plaucētā mīkla eklēriem un vēja kūkām – veiksmes noslēpumus

Ņemiet glāzi piena, divus olu dzeltenumus un visu samaisiet kopā līdz viendabīgas masas iegūšanai. Tad šo maisījumu lieciet uz nelielas uguns un nemitīgi maisiet. Sarīvējiet citronu miziņu, izspiediet citrona sulu un abus šos komponentus pievienojiet klāt krēmam, nevienu brīdi nedrīkst pārtraukt krēma maisīšanu. Vāriet 10 minūtes, pēc tam ļaujiet masai atdzist.

Vājpiena biezpienu ar blenderi sajauciet, pievienojiet klāt krēmu un saldinātāju pēc saviem ieskatiem. Maisiet tik ilgi, līdz iegūta krējumam līdzīga masa.

LASI VĒLGlāze ievārījuma, soda un kefīrs – patiešām ātrākā un gardākā kūka!

Uzcepto mīklu grieziet gabaliņos un apsmērējiet katru no tiem ar sevis pagatavoto krēmu – droši nežēlojieties ar to. Izdekorējiet un atstājiet kūku pa nakti ledusskapī.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru