Dārzeņu piedeva pamatēdienam un ne tikai – lielisks veids, kā saglabāt vitamīnus burciņā

Ērti izmantot ziemā, ja jāvāra borščs, kāpostu zupa vai citi ēdieni.

SASTĀVDAĻAS 4 PUSLITRA BURCIŅĀM:

  • 500 grami tomāti
  • 500 grami sīpoli,
  • 500 grami burkāni,
  • 500 grami paprika,
  • 300 grami pētersīļi,
  • 500 grami sāls (ja ir sāls “Ekstra”, tad 400 grami).

Pagatavošana.

  1. Burkānus notīrīt un sarīvēt uz rupjās rīves.
  2. Sīpolus un papriku sagriezt plānās šķēlītēs vai sīki, kā jums labāk patīk.
  3. Tomātiem novilkt mizu, un arī sīki sagriezt. Mizu ir viegli noņemt, ja iepriekš tomātus uz 5 minūtēm ievieto karstā ūdenī.
  4. Zaļumus sīki sagriež.
  5. Pievienot sāli un visu samaisīt.
  6. Pēc 10 minūtēm piedevu kopā ar sulu kārtot sterilizētās burciņās un uzlikt plastmasas vāciņus.

Piedeva labi uzglabājas arī istabas temperatūrā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru