Ērti izmantot ziemā, ja jāvāra borščs, kāpostu zupa vai citi ēdieni.
SASTĀVDAĻAS 4 PUSLITRA BURCIŅĀM:
- 500 grami tomāti
- 500 grami sīpoli,
- 500 grami burkāni,
- 500 grami paprika,
- 300 grami pētersīļi,
- 500 grami sāls (ja ir sāls “Ekstra”, tad 400 grami).
Pagatavošana.
- Burkānus notīrīt un sarīvēt uz rupjās rīves.
- Sīpolus un papriku sagriezt plānās šķēlītēs vai sīki, kā jums labāk patīk.
- Tomātiem novilkt mizu, un arī sīki sagriezt. Mizu ir viegli noņemt, ja iepriekš tomātus uz 5 minūtēm ievieto karstā ūdenī.
- Zaļumus sīki sagriež.
- Pievienot sāli un visu samaisīt.
- Pēc 10 minūtēm piedevu kopā ar sulu kārtot sterilizētās burciņās un uzlikt plastmasas vāciņus.
Piedeva labi uzglabājas arī istabas temperatūrā.