Cīsiņi kartupeļu kažokā

Cīsiņi kartupeļu mīklā dažādos jūsu ikdienas ēdienkarti, cīsiņu var iedot bērnam līdzi uz skolu, paķert līdzi uz pikniku. Tās ir jaukas vakariņas, atradums, lai pacienātu viesus, kas pēkšņi ieradušies paviesoties.

Laikam cīsiņš kartupeļu mīklā bija otrs ēdiens pēc ceptām olām, kuru es iemācīju vīram pagatavot pašam, un ņemiet vērā, ka viņš līdz 30 gadu vecumam plītij klāt nebija gājis. Un nekas, tika galā.

Sastāvdaļas:

  • vārīti kartupeļi – 6 gb
  • cīsiņi – 4 gb
  • olas – 2 gb
  • kviešu milti – 3-4 ēdamkarotes
  • ķiploki – 1-2 daiviņas
  • malti pipari
  • sāls
  • augu eļļa

Cīsiņi kartupeļu mīklā. Recepte pa soļiem.

  1. Vārītus kartupeļus sarīvēt uz rīves. Pievienot tiem olu, pasālīt un sapiparot. Samaisīt līdz viendabīgai masai.
  2. Pievienot kartupeļu masai miltus un samaisīt.
  3. Es dodu priekšroku dabīgajiem cīsiņiem no eko veikala, tāpēc es tos pirms gatavošanas mīklā, novāru. Bet daudziem mūsdienu cīsiņiem tas nav nepieciešams, par cik tie jau ir pusfabrikāti.
  4. Ņemam cīsiņus un ietinam katru kartupeļu mīklā, tā būs mīksta, tāpēc masu vajag vienkārši apņemt apkārt.
  5. Pēc tam apvārtīt cīsiņu miltos un apcept ķiploku eļļā.
  6. Kā pagatavot ķiploku eļļu? Ļoti vienkārši! Augu eļļā dažas minūtes apcept smalki sagrieztus ķiplokus, kurus pēc tam izņem. Augu eļļa kļūs satriecoši aromātiska.
  7. Cīsiņam jāparādās zeltītai garoziņai.

Tos var ēst veselus, bet var sagriezt arī porcijās. Kartupeļu mīkla izdevīgi atšķiras no parastās. Tajā mazāk ogļhidrātu, kaloriju, kartupeļi labāk uzņem dažādas piedevas – garšvielas, zaļumus, tas nozīmē, ka mēs varam tai piedot kādu vēlamies garšu.

avots: nastroenie.plus

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru