Čiekuru ievārījuma recepte. Mūsmāju aptieciņā šis brīnumlīdzeklis ir vienmēr!

Lai gan čiekuru ievārījums šķiet kā kaut kas pavisam neparasts, iesakām to izmēģināt ikvienam kulināram, kam patīk pārsteigt sev tuvos cilvēkus ar neparastiem gardumiem, kā arī tiem, kas uzticas Mātei dabai un tās veselīgajiem produktiem.

Kas tie īsti ir par čiekuriem, no kuriem iespējams pagatavot ievārījumu? Protams, ka tie ir skujkoku čiekuri. Jā, tieši tā – priežu, ciedru, egļu vai paegļu čiekuri. Produkts, kas tiešām ir lieliski piemērots ievārījumu gatavošanai un kalpos tik pat labi, kā jāņogas vai upenes, no kurām ievārījumus vāra visbiežāk. Atliek tikai vienu reizi pagatavot šo ievārījumu, lai saprastu, ka tas tiešām ir kaut kas fantastisks.

LASI VĒL: Ķirbju medus – balzāms aknām

Čiekuru ievārījums nav tik nozīmīgs kā ievārījums, cik ārstniecisks līdzeklis (šādā veidā pagatavotu to ieteicams nelietot vairāk par 2 – 3 ēdamkarotēm un viena čiekura diennaktī). Šāds ievārījums lieliski palīdz ārstēt bronhītu, angīnu, saaukstēšanos, smaganu slimības, turklāt tas uzlabos imunitāti  un nostiprinās organismu. Tas viss pateicoties augstajam fitoncīdu daudzumam tajos – tas ir dabīgs līdzeklis, kas kaitē baktērijām.

Tieši fitoncīdu dēļ skuju koku čiekuri ir daudz veselīgāki par lapu koku čiekuriem. Ja pēc visa iepriekš lasītā jums sagribēsies pagatavot šo ievārījumu arī pašiem, tad mūsu recepte jums tiešām noderēs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru