Čiekuru ievārījuma recepte
SASTĀVDAĻAS:
1 kg priežu, egļu vai jebkuru citu skujkoku čiekuru
ūdens un cukurs
PAGATAVOŠANA:
Pēc tam, kad būsiet salasījuši čiekurus, iesakām tos 24 stundas paturēt aukstā ūdenī, pēcāk šo ūdeni nolejiet nost un atkal uzlejiet tīru ūdeni tā, lai tie būtu pilnībā pārklāti.
Pie aplietajiem ar ūdeni čiekuriem uzreiz pieberiet klāt cukuru (cukuram jābūt tik pat daudz, cik ūdenim, proti, ja jums ir 1,5 l ūdens, tad nepieciešams ņemt 1,5 kg cukura).
LASI VĒL: 5 maz zināmi diabēta simptomi
Visu kārtīgi pārmaisiet, lai cukurs izšķīstu, un tad lieciet tos uz nelielas uguns. Līdzko ievārījums būs sācis vārīties, turiet to uz nelielas uguns vēl 1,5 h. Ik pa laika, noņemiet putas, kuras izveidojas ūdenim pa virsu.
Ievārījumam vajadzētu sanākt caurspīdīgam. Pēc pagatavošanas ievārījumu lej sterilizētās burciņās, bet pēc tam, kad tas būs atdzisis, uzglabāt nepieciešams vēsā un tumšā vietā.
Labu apetīti!
Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem!
Avots: vrutmilife.com
Izkausēts cukurs ar čiekuriem iekšā… kur pasaule ripo… (facepalm)
[…] LASI VĒL: Čiekuru ievārījuma recepte. Mūsmāju aptieciņā šis brīnumlīdzeklis ir vienmēr! […]