Parasti siera kūkas tiek gatavotas no maiga krējuma siera un pievienotiem augļiem, šokolādi vai jebkurām citām sev iemīļotām sastāvdaļām.
Tipiska siera kūka atšķiras ne tikai ar izteiksmīgu garšu, bet arī ar gaisīgumu, kura dēļ šāda kūka vienkārši kūst uz mēles.
LASI VĒL: Plaucētā mīkla eklēriem un vēja kūkām – veiksmes noslēpumus
Mūsu piedāvātās siera kūkas recepte sevī ietver vien pāris pamata sastāvdaļas, tās būdamas biezpiens un banāns, taču garšu tās nebūt neietekmēs uz slikto pusi. Arī šī siera kūka sanāks ļoti izteiksmīga, maiga, mutē kūstoša, bet, kas ir pats labākais, tā būs daudz lētāka, jo Mascarpone siers (kuru parasti izmanto siera kūkas pagatavošanā) ir daudz dārgāks par biezpienu.
Sastāvdaļas:
500 g mīksta vājpiena biezpiena
1 ola
5 ļoti gatavi (var būt pat pārgatavojušies) banāni
4 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana:
Banānus ar blendera palīdzību sasmalciniet, līdz iegūta putras konsistence (visērtāk to ir darīt ar blenderi, taču varat rīkoties arī ar dakšiņu).
Biezpienam pievienojiet klāt miltus un olu, pēc tam visu sajauciet, līdz iegūta viendabīga masa.
Sajauciet kopā biezpiena un banāna masas, bet pēc tam iegūto masu ieklājiet cepamajā formā.
Siera kūku nepieciešams cept cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Jūs varēsiet noteikt to, ka kūka ir gatava, pēc izveidojušās brūnās kārtiņas.
Gatavo siera kūku varat izdekorēt ar putukrējumu vai jebkuru citu saldo mērci (šokolādes, karameļu utt.).
LASI VĒL: Glāze ievārījuma, soda un kefīrs – patiešām ātrākā un gardākā kūka!
Tagad siera kūka ir pilnībā gatava. Varat griezt pa gabaliņiem un pasniegt!