Britu kardiologs pārsteidza pasauli! Lūk kas ir iemesls liekajam svaram un sirds un asinsvadu slimībām! To pierāda vairākkārtējie pētījumi!

Ārsts Malhotra apgalvo, ka tieši cukurs ir pats lielākais drauds cilvēka veselībai un dr. pediatrs  Roberts Ljustigs ir tādās pat domās.

Viņš pētīja  tauku un cukura ietekmi uz bērnu aptaukošanos un atklāja, ka tieši cukurs veicina liekā svara uzkrāšanos, sirds – asinsvadu slimību un cukura diabēta attīstību.

Viņš apgalvo, ka uz  produktiem, kas satur cukuru būtu jābūt marķējumam ar brīdinājumu, tāpat kā tas ir cigaretēm un alkoholam.

Aizvien vairāk ekspertu piekrīt tam, ka cukurs ir iemesls aptaukošanās un citu slimību riskam.

To pierāda fakts, ka vairāk kā 23 procenti Zviedrijas iedzīvotāju ievēro tādu ēšanas režīmu, kurš sevī ietver pietiekamu tauku daudzumu un minimālu ogļhidrātu daudzumu.

Dr. Andreass Enfalds, zviedru speciālists, kurš izstrādājis šo diētas programmu ar augstu tauku saturu un zemu cukura saturu, paskaidro, ka citi eksperti to uzskatot par “bumbu ar laika degli.” Taču, visā pasaulē cilvēku ar lieko svaru skaits palielinās, bet Zviedrijā nē.

Zviedrijas veselības aizsardzības speciālisti pierādījuši, ka šis režīms ir ideāls veselības saglabāšanai un normāla ķermeņa svara uzturēšanai.

Šī diēta ne tikai palīdz izvairīties no liekā svara, bet arī pazemina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām cilvēkiem ar lieko svaru.

  1. gadā tika veikti divi pētījumi Kembridžā, kuros atklājās, lietojot piena produktus ar vidēju tauku saturu, samazinās risks saslimt ar 2. tipa diabētu un sirds – asinsvadu slimībām.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru