Recepte Nr. 1, klasiskā
Tieši šī recepte visbiežāk tiek uzglabāta mūsu mammu un vecmāmiņu burtnīcās.
Kas nepieciešams?
Cepumi – 400 grami;
sviests – 100 grami;
kakao pulveris – 3 ēdamkarotes;
piens – ½ glāze;
cukurs – ½ glāze.
Kā pagatavot?
Pienu, cukuru un kakao samaisa. Liek uz nelielas uguns. Pievieno sviestu. Maisīt, līdz sviests ir izkusis, un masa nav sākusi vārīties. Noņemt no uguns. Iebērt sasmlacinātus cepumus, samaisīt, izveidot desu, ietīt sviestpapīrā vai alumīnija folijā un ielikt ledusskapī.
Recepte Nr. 2, ar iebiezināto pienu
Visvienkāršākais veids, šeit nav vajadzība ieslēgt plīti. Masa sanāk paklausīga, līdz ar to ērti izveidot vēlamo formu.
Kas nepieciešams?
cepumi — 300 grami;
sviests – 200 grami;
vārīts iebiezinātais piens – 1 bundža;
kakao – 3 ēdamkarotes.
Kā pagatavot?
Sviestu laikus izņemt no ledusskapja, lai tas paspētu kļūt mīksts. Sasmalcināt cepumus un samaisīt ar sviestu. Pievienot kakao un iebiezināto pienu. Kārtīgi samaisīt. Izveidot desu, ietīt alumīnija folijā vai pergamenta papīrā un ievietot ledusskapī uz 3 vai vairāk stundām.
Recepte Nr. 3, ar šokolādi
Tā mūsu mammas negatavoja, šī ir mūsdienīga metode. Svarīgi: izmantojiet tikai augstas kvalitātes šokolādi!
Kas nepieciešams?
Cepumi – 300 grami;
sviests – 200 grami;
iebiezinātais piens – 1 bundža;
šokolāde – 100 grami.
Kā pagatavot?
Šokolādi sasmalcināt un izkausēt uz nelielas uguns kopā ar sviestu. Samaisīt ar iebiezināto pienu. Pievienot sasmalcinātus cepumus un kārtīgi samaisīt. Izveidot desu, ietīt sviestpapīrā vai alumīnija folijā un ievietot ledusskapī uz 2 – 3 stundām vai arī ilgāk.
LASI VĒL: Šī recepte ir atklājums saldummīļiem. Tik garšīgu šokolādes pīrāgu tu vēl nebūsi mēģinājis!
Šokolādes desa kļūs par lielisku paštaisītu dāvanu. Uztaisiet to svētku priekšvakarā un paņemiet līdzi ciemos, ietinot to skaistā papīrā.