Atklās “Rīgas Melnā Balzama” dāvinājumu Latvijas simtgadē

Sākoties Latvijas simtgades jubilejas mēnesim, ceturtdien, 1. novembrī plkst. 11:00 tiks atklāts izglītojošs pilsētvides objekts, ko leģendārais pašmāju zīmols “Rīgas Melnais Balzams” dāvinās Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem Latvijas jubilejā.

Gar Rīgas pilsētas kanāla malu tiks iestādīti desmit koki – dendroloģiski retumi, kas simbolizēs desmit dekādes kopš neatkarīgas Latvijas dibināšanas. Pasākuma laikā Rīgas mērs un zīmola pārstāvji svinīgi iestādīs šīs desmitgades koku – ozolu.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, “Latvijas balzams” valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns, “Amber Distribution Latvia” valdes loceklis Pāvels Fiļipovs, kā arī “Rīgas meži” valdes loceklis Uldis Zommers.

“Rīgas Melnais Balzams” ir piedzīvojis impēriju krišanu un jaunu valstu dzimšanu, paaudžu maiņas un tradīciju rašanos. Tas iet līdzi laikam, mainās, bet tomēr atceras svarīgāko. Arī šī dāvinājuma mērķis ir šāds – atcerēties svarīgāko, mūsu vēsturi. Šis pilsētvides objekts viegli uztveramā formā spēs mācīt jaunākās paaudzes, kā arī pilsētas viesus par svarīgākajiem notikumiem Latvijas vēsturē,” par dāvinājumu stāsta “Amber Distribution Latvia” valdes loceklis Pāvels Fiļipovs.

“Rīgas Melnā Balzama” dāvinājuma mērķis ir radīt paliekošu, izglītojošu un pilsētai noderīgu objektu, kas informēs par Latvijas vēsturi gan pilsētas iedzīvotājus, gan tās viesus. Koki, kas iezīmēs desmitgades no Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 1918. gadā līdz pat mūsdienām – 2018. gadam, tiks stādīti gar Rīgas pilsētas kanālu posmā no Barona ielas līdz pat Rīgas brīvostas pārvaldei. Pie katra no desmit stādījumiem tiks izvietota arī īpaša plāksne, kas latviešu un angļu valodā vēstīs zīmīgākos tās dekādes notikumus Latvijas vēsturē.

Mediju uzmanībai!

Lūdzam apstiprināt dalību pasākumā, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot uz tālruni 26198363.

Papildu informācija:

Sabīne Rutka, “LEAD. Korporatīvā komunikācija” konsultante

E-pasts: [email protected]

Tālr. nr.: +371 26198363

www.rigablack.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru