Atklājam noslēpumus, kā izaudzēt garšīgus tomātus!

Pirmais noslēpums: daudz gaismas

Tomātus vajag stādīt tur, kur viņi dabūs daudz saules gaismas. Pie tam tomātiem nepatīk, kad tos sastāda tuvu vienu otram. Vislabāk viņiem patīk dienvidu nogāzēs, un  ja ir aizsardzība no vējiem.

Otrais noslēpums: pareiza laistīšana

Vajag pareizi laistīt tomātus. Jāatceras, ka  augsnes mitrumam zem tomātiem jābūt augstam— ne mazāk kā 85%, bet gaisa mitrumam vajadzētu būt aptuveni 50-60% līmenī. Labākam efektam laistīšana nedrīkst būt bieža, bet apjomīga. Kaut gan pārcensties arī nevajadzētu — ūdens pārpilnība novedīs līdz tam,  ka tomāti būs ūdeņaini, un tas nozīmē, ne tik saldi.

Trešais noslēpums: zilie graudiņi.

Ja jums garšo sulīgi tomāti, tad ziedēšanas laikā, var tomātus aplaistīt ar zilo graudiņu šķīdumu  (2-3 grami uz 10 litriem ūdens).

Ceturtais noslēpums: siltais ūdens

Laistīt tomātus iesaka tikai ar nostādinātu ūdeni, vēlams pat Ar uzsildītu līdz +23. +24 grādiem. Ļoti labi, ja ūdens nostādīšanas laikā, tam pievienot kūtsmēslus, kompostu vai zaļā zāles masu (nezāles).

Piektais noslēpums: „viltīgs” minerālmēslu grafiks

Mēslot tomātus vajag agrā stadijā, tad vajadzētu izdarīt pārtraukumu līdz līdz brīdim, kad sāk attīstīties bumbuļi. Lieta tāda, ka slāpekļa pārmēslošana rada šī procesa palēnināšanu. Kad bumbuļi jau sāk veidoties — tad uz priekšu, tagad mēslošana būs tikai uz labu. Un vēl maziņš noslēpums — laistīšanas ūdenim var pievienot pa 4 pilieniem joda uz spaini ūdens. Laistīšana ar šādu ūdeni, reizi nedēļā palīdzēs tomātiem izaugt lielākiem un nobriest nedaudz agrāk!

Sestais noslēpums: sāls un pelni

Lai tomāti būtu „cukuraināki”, pieredzējušie dārznieki, tomātu gatavošanās periodā, iesaka piebarot augus ar pelnu sāls šķīdumu (1 ēd. k.  sāli un glāze pelnu uz 10 l ūdens). Pietiek saliet tikai 0.5 l. šķīduma zem katra krūma.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru