Ārstu padomi: Ko darīt, ja jums…

Ja esi apdedzinājis pirkstu…

Pie apdegušās vietas piespied tīru otrās rokas pirksta spilventiņu. Kaut arī ledus ātrāk noņem sāpes, tā pielikšana visticamāk radīs tulznas. Bet, pieliekot pirkstu, apdegusī āda vienkārši atgūs normālu temperatūru un, varbūt pat neparādīsies tulzna.

LASI VĒL: Kāpēc ūdens lietošanai, pirmajam kārtām pēc atmošanās, ir liela nozīme veselībai. Sāciet dienu pareizi!

Ja esi dzēris par daudz un tev sāk griezties galva…

Uzliec roku kaut kam noturīgam. Iekšējās auss daļa, kas atbild par līdzsvaru, – kupula – peld šķidrumā, kam ir tāds pats blīvums, kā asinīm. Alkohols šķīdina asinis kupulā, tā paliek plānāka un paceļas,  “apmuļķojot” smadzenes. Taktīlās sajūtas sniedz tām citu iespaidu, un pasaule nostāsies savā vietā. Turklāt sajūtas tieši no jūtīgās rokas: nepietiek ar iespaidu vien, ka tu stāvi ar kājām uz zemes.

Ja pēc skriešanas ir durstošas sajūtas sānā…

Ieelpo, kad kāp uz kreisās kājas. Lielākā daļa izelpo tad, kad labā kāja pieskaras zemei. Tas dod papildus spiedienu aknām, kas atrodas labajā pusē, un tās spiež uz diafragmu, un izraisa sāpes sānā.

Ja tek asinis no deguna…

Uz augšējām smaganām uzliec vates gabaliņu – tieši aiz mazās “bedrītes” un tieši zem deguna – un kārtīgi piespied. Lielākajā daļā gadījumu asinis tek no degunu starpsienas priekšējās daļas, un to iespējams apturēt, aizspiežot tieši šo zonu.

Ja sirds strauji sitas…

Uzpūt uz īkšķa. Sirds sitienu biežumu ietekmē elpošanas fāzes: ieelpa izraisa klejotājnerva apspiešanu un ritma paātrināšanos, bet izelpa – klejotājnerva kairināšanu un sirds ritma palēnināšanos.

Ja tev ir notirpusi roka…

…pagrozi galvu no viena sāna uz otru. “Dzīve” atgriezīsies rokā mazāk kā minūtes laikā. Bieži vien līdzīgas sajūtas rokā ir kakla muskuļu nervu saspiešanas rezultāts.

Ja tu nekādi nevari aiznirt līdz baseina apakšai…

Pirms tam izdari vairākas īsas ieelpas. Tā tavas smadzenes domās, ka tev rezervē ir vairāk skābeklis (kaut arī patiesībā tas tā nav, vienkārši samazināsies skābums asinīs), un dāvās tev papildus 10 sekundes.

LASI VĒL: Fiziskā aktivitāte psihiskajai veselībai

Ja tev kaut kas ir jāiemācās no galvas…

Atkārto tekstu pirms miega. Tā kā tava galva pamatā sakārto atmiņas tieši miega laikā, tad viss, ko tu esi centies atcerēties pirms gulētiešanas, ar lielu ticamības pakāpi tiks ierakstīts ilglaicīgajā atmiņā.

Ja tev ir jūras slimība…

Uzkāp uz zemā klāja un skaties uz horizontu. Tā nedaudz tiks atvieglots konflikts starp to, ko tu redzi sev apkārt un to, ko tu sajūti. Var arī pirms ceļošanas apēst nelielu daudzumu ingvera.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru