Ārsti iesaka sievietēm, kuras pārcietušas ķeizargriezienu, vienmēr pie rokas turēt košļājamo gumiju. Un lūk, kāpēc

Topošajām māmiņām, it īpaši, ja viņas plāno dzemdēt ar ķeizargrieziena palīdzību, ir vērts somiņā ielikt pāris paciņas ar košļājamo gumiju.

Slimību novēršanas un kontroles centrs ir apstiprinājis pētījumu rezultātus, kas publicēti perinatoloģijas un neonatālās medicīnas žurnālā. Saskaņā ar pētījumu, sievietes, kuras pēc ķeizargrieziena operācijas košļā košļājamo gumiju, ātrāk atjauno kuņģa funkcijas salīdzinājumā ar tām, kuras izmantojušas tradicionālās atkopšanās metodes.

Pētnieku grupa no Itālijas un Tomasa Džefersona universitātes Filadelfijā, ASV, analizējusi variāk kā 3 tūkstošus sieviešu datus, kuras dzemdēja ar ķeizargrieziena palīdzību. Tās sievietes, kuras uzreiz pēc operācijas bija lietojušas košļājamo gumiju, ātrāk atjaunojušas apetīti pēc intensīvākas kuņģa-zarnu trakta darbības. Bet tas vēl nav viss – šīs sievietes stāstīja par to, ka nav izjutušas sliktu dūšu vai vemšanu, kas ir izplatīts simptoms atkopšanās procesā, un rodas pēc ēdiena uzņemšanas.

“Tas ir vienkāršs un lēts paņēmiens, kuru vajadzētu ņemt vērā visiem ārstniecības centriem, kas nodarbojas ar pacientu veselības atjaunošanu pēc ķeizargrieziena”, – apgalvo pētījuma autori. Sievietēm, kas atrodas atkopšanās procesā, šis ļoti labi palīdzēs.

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru