Ar sedziņu apklāti rati var būt kā siltumnīca mazuļiem

Vasara vēl nav sākusies, taču tas nenozīmē, ka jāaizmirst par visiem piesardzības pasākumiem, kas jāievēro karstajos gadalaikos.

LASI VĒL: Sirdi plosošs stāsts. Ne vecāku, ne vārda – mazulis, kas izdzīvojis pēc aborta

Šodien vēlamies jums pastāstīt kā aizsargāt bezpalīdzīgākās radības, kurām tik ļoti nepieciešama mūsu mīlestība un rūpes. Tie ir mūsu mazuļi! Ja pēkšņi jūs esat nolēmuši doties pastaigā ar mazuli, tad, visticamāk, jums būs nepieciešami rati.

Iedomājieties šādu situāciju: jūs atradāt ērtu vietu zālienā un nolēmāt mazliet pasēdēt uz segas. Saprotams, ka bērns paliks ratiņos un šī ir tā bīstamā lieta, par ko mēs vēlamies jums pastāstīt. Apklāti ratiņi, īpaši karstajās vasaras dienās, ir sava veida siltumnīca mūsu mazuļiem. Zviedrijas pētnieki ir atklājuši, ka šis īslaicīgais “aizsargvairogs” ātri pārvērš ratiņus par karstu krāsni. Tas aiztur siltumu tieši tur, kur mūsu bērns guļ. Lai pierādītu šo faktu, zinātnieki saulainā dienā iznesa ratiņus ārā, iekšējā temperatūra bija 21,6 °C. Šī temperatūra bija neizmantojot segu.

LASI VĒL: Grūtniece dienā izpīpēja puspaciņu cigarešu, kamēr neieraudzīja, kā mokās viņas mazulis

Bet, kad zinātnieki uzlika ratiem segu, temperatūra nekavējoties pieauga līdz 33,8 °C. Vai jūs varat iedomāties? Bērniem ir daudz lielāks risks saņemt karstuma dūriena nekā pieaugušajiem! Gaisa cirkulācija ir ļoti svarīga zīdaiņa ratiņos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru