Agrāk es uz šī dārzeņa pusi pat paskatīties nevarēju… Tagad to gatavoju 2 reizes nedēļā! Dievīgi!

5

Mūsu plašumu grādos tikpat plaši pieejamais dārzenis – biete – ir neatņemama uztura sastāvdaļa. Biešu uzturvērtības un labvēlīgās īpašības ir ļoti noderīgas cilvēka organismam.

Pirmkārt, biešu saknēs ir ļoti unikālas un ārkārtīgi veselīgas vielas, kas nav sastopamas nekur citur, otrkārt, tajās ir ļoti daudz minerālvielu un vitamīnu, kas pat pēc pagatavošanas nespēj zaudēt savas labvēlīgās īpašības.

LASI VĒL: Biešu diēta. Kā bietes man palīdzēja atbrīvoties no 5 liekiem kilogramiem

Tādēļ nerodas ne mazākās šaubas, ka pat vārītas bietes spēj nodrošināt organismu ar daudzām labvēlīgām vielām.

Biešu sastāvs

Ogļhidrāti – 14%: glikoze, fruktoze, saharoze (pēdējais 6%), pektīni.

Vitamīni, minerālvielas, mikroelementi: provitamīns A, B1, B5, B6, PP, C (nelielos daudzumos), karotinoīdi, folija un pantotēnskābe, kālijs, dzelzs, magnijs, mangāns, jods, cinks, kobalts, fosfors, cēzijs, hlors u.c.

Organiskās skābes: citronskābe, ābolu skābe, skābeņskābe.

Aminoskābes: betaīns, betanīns, lizīns, valīns, arginīns, histidīns u.c.

Šķiedrvielas – ļoti lielā daudzumā.

Biešu kaloriju daudzums (uz 100 gramiem) – 40 kCal, olbaltumvielas – 1,5 g, tauki – 0,1 g, ogļhidrāti – 8,8 g.

Šķir nākošo lapu un iegūsti vērtīgu informāciju

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru