Agrāk es uz šī dārzeņa pusi pat paskatīties nevarēju… Tagad to gatavoju 2 reizes nedēļā! Dievīgi!

Kādēļ bietes ir veselīgas?

Vārītas bietes ir lielisks palīgs vēdera izejas normalizēšanā, kā arī iedarbīgs diurētiķis

Bietes ir vislabākie organisma attīrītāji. Tā kā biešu sastāvā ir šķiedrvielas, celuloze, organiskie elementi un daudz kas cits, tās spēj veiksmīgi regulēt organisma vielmaiņu, uzlabot zaru peristaltiku, iznīcināt pūšanas baktērijas.

Neaizvietojams produkts pret aknu slimībām un aptaukošanos

Bietēs esošais betaīns regulē tauku apmaiņu organismā, novērš aknu iefiltrēšanos un var paaugstināt asinsspiedienu. Biešu betaīns – viela, kas lieliski pilda savas funkcijas gan svaigā, gan pagatavotā veidā. Pētījumi ir pierādījuši, ka betaīns spēj novērst ļaundabīgu audzēju veidošanos.

Ārstē anēmiju

Biešu lietošana uzturā ir ļoti noderīga veselīgai asinsritei. Tās sastāvā ir mikroelementi, kas spēj ārstēt aterosklerozi un pazeminātu hemoglobīna līmeni asinīs.

Biete ir produkts ar zemu kaloriju saturu

Tieši tādēļ bietes ir lielisks produkts tiem, kas ietur dažādas diētas.

Ārstē abstinences sindromu (paģiru sindroms)

Bietes veic organisma atjaunošanos, spēj iedarboties kā pretsāpju un pretiekaisuma līdzeklis, palīdz organismam cīnīties ar depresīvu stāvokli, turklāt, palīdzēs cīņā pret paģirām.

Bietes ir ļoti veselīgas vairogdziedzerim

Bietēs esošais augstais joda saturs ir īpaši noderīgs tiem, kam ir problēmas ar vairogdziedzeri joda deficīta dēļ.

Lielisks produkts grūtniecēm

Grūtniecēm bietes ir neatņemama ēdienkartes sastāvdaļa. Bietēs esošā folijskābe ir ļoti veselīga viela grūtniecības plānošanas laikā un pirmajos grūtniecības mēnešos. Tās spēj nodrošināt pilnvērtīgu augļa nervu sistēmas attīstību mātes organismā.

Ja jau bietes ir veselīgas, tad to sula ir tieši tāda pati. Biešu sula ir viens no enerģētiskākajiem dzērieniem, kāds ir. Šī sula spēj atjaunot organismam enerģiju un tā izturību. Taču ir viens “bet” – tikai tādā gadījumā, ja drīkstat šādu sulu dzert.

Mūsu redakcija ir apkopojusi pāris padomus un ieteikumus, kā labāk lietot biešu sulu.

Dabīgā biešu sula ir ļoti koncentrēts dzēriens. To nepieciešams lietot atšķaidītu ar citām sulām. Šādā gadījumā derēs ābolu, burkānu vai dzērveņu sula.

Lieliska recepte ir biešu un burkānu sula. Sajauciet biešu sulu ar burkānu sulu (attiecībā 1:10) un pakāpeniski ar katru dienu paaugstiniet biešu proporcionālo daļu. SVARĪGI! Biešu sulai pirms lietošanas nepieciešams ledusskapī pastāvēt vismaz 2 – 3 stundas, jo tad dažas kaitīgās daļiņas nonāks saskarsmē ar skābekli un neradīs nekādas nepatikšanas lietošanas laikā.

No sākuma sulu labāk lietot nelielos daudzumos. Viena ēdamkarote biešu sulas dienā būs pietiekoša. Devu nemitīgi jāpalielina, līdz sasniegta 50 ml atzīme.

Sulas pagatavošanai izvēlieties vidēja lieluma bietes, ļoti cietas, tumši pelēkas no ārpuses, bet bordo no iekšpuses.

Bietes ir universāls produkts, kas noderēs ne tikai sulas pagatavošanai, bet arī salātiem, zupām un daudziem citiem karstiem ēdieniem.

Tikai 100 g vārītu biešu dienā palīdzēs papildināt organismu ar noderīgām barības vielām, kā arī uzturēs organismu lieliskā formā.

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru