Ābolu ”Napoleons”

000Mums visiem zināma un iecienīta torte „Napoleons” – ar mīkstu krēmu, maigu garšu – tas atgādina plombīru. Tā kā mūsdienās nevienu vairs nepārsteigsi ar parastu „Napoleonu”, piedāvājam nedaudz mainītu šīs slavenās tortes versiju.

Sastāvdaļas:

  • 500 g kārtainas mīklas
  • 200 g iebiezināta piena
  • 12 g kanēļa
  • 3 āboli
  • 12 g vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes ūdens

Gatavošanas gaita:

  1. Gatavojam krēmu. Nomizojam ābolus, sarīvējam tos. Sautējam uz neliela uguns katliņā ar ūdeni, vaniļas cukuru un kanēli. Masa būs gatava, tad tā kļūs mīksta un pāvērtīsies par biezeni. Tad pievienojiet iebiezināto pienu. Sautējiet vēl 10 minūtes. Ļaujiet krēmam atdzist.
  2. Atsaldējiet kārtaino mīklu, sadaliet to 2 daļās un sarullējiet. Katram plācenim ir jābūt cepamās formas izmērā. Cepiet 2 mīklas plāceņus 20 minūtes 180 grādos.
  3. Sagrieziet mīklu tā, lai sanāktu 4 vienādi kvadrāti. Pārpalikumus sadrupiniet.
  4. Sasmērējiet mīklas kvadrātiņus ar krēmu, liekat to vienu uz otra. Augšējo slāni apkaisiet ar drupačām. Atstājiet torti ledusskapī uz diennakti, vai pat ilgāk. Tam ir labi jāuzsūc krēms!

Labu apetīti!

avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru