Ābolu etiķa brīnumainā iedarbība uz mūsu ķermeni

Daudzi nemaz nezina, ka ābolu etiķis lieliski noder ne tikai kā piedeva visdažādākajiem ēdieniem, bet kalpo arī kā neaizvietojams katras mājsaimnieces palīgs. Šodien mūsu redakcija pastāstīs par visneparastākajiem veidiem, kā iespējams pielietot ābolu etiķi.

Lai pamainītu ēdiena garšu

Ja gadījumā nejauši esat pievienojuši zupai mazliet par daudz garšvielu vai pārsālījuši to, pievienojiet zupas katlam klāt vienu tējkaroti ābolu etiķa, lai neitralizētu stipro garšu.

Koka pulēšanai

Lai nopulētu vecas koka mēbeles, Jums atliek vien izmantot ābolu etiķa un ūdens maisījumu (proporcijās 1:8), pēc tam pievienojiet nelielu daudzumu olīveļļas.

Lai atbrīvotos no tauku nosēdumiem

Etiķis ir lielisks palīgs cīņā pret netīrumiem. Atliek vien pagatavot ūdens un ābolu etiķa maisījumu (attiecība 1:1), uzklāt to uz netīrās virsmas un pēcāk ar speciālajām salvetēm notīrīt netīrumus.

LASI VĒL: Kečupā ir viena vienīga kartupeļu ciete! Lūk, ar ko es pasniegšu makaronus šoziem….

Lai atbrīvotos no nezālēm

Ābolu etiķis palīdzēs Jūsu mazdārziņam vai puķu dobītēm būt brīvām no nezālēm. Jums atliek vien sajaukt ābolu etiķi un ūdeni (attiecībā 2:1), pēcāk aplejiet ar šo maisījumu nezāles un tās iznīks.

Lai atbrīvotos no žagām

Paņemiet rafinēta cukura graudiņu, iemērcējiet to ābolu etiķī, pēcāk ātri sakošļājiet to un norijiet.

Paildziniet ziedu pušķa dzīves ilgumu

Vienā litrā ūdens pievienojiet divas ēdamkarotes ābolu etiķa, tad lieciet šādā ūdenī grieztos ziedus. Būsiet pārsteigti, kad ziedi nostāvēs svaigi un veseli daudz ilgāk nekā parasti.

Lai mazgātu stiklu, plastmasu un hromu

Sajauciet ābolu etiķi ar ūdeni (attiecībā 1:1) un ar šo maisījumu notīriet netīro stikla vai plastmasas virsmu. Sajaucot ābolu etiķi ar nelielu daudzumu sodas, iegūsiet līdzekli, kas spožus padarīs jebkurus nerūsējošā tērauda vai hroma priekšmetus.

Lai attīrītu pelējuma un sastāvējuša ēdiena smaku

Ne vienmēr sanāk sekot līdzi ledusskapī esošajiem pārtikas produktiem. Reizēm kaut kas sabojājas daudz ātrāk par tā norādīto derīguma termiņu, tādēļ ledusskapī var parādīties nepatīkami aromāti. Lai no tiem atbrīvotos, atliek vien pamērcēt lupatiņu ābolu etiķī un notīrīt ledusskapja vai arī saldētavas virsmu.

LASI VĒL: Saripiniet bumbiņas no alumīnija folijas un ielieciet veļas mašīnā, efekts jūs pārsteigs!

Lai noņemtu rūsu

Lai no maziem priekšmetiem dabūtu nost rūsu, atliek vien tos neilgu brīdi paturēt ābolu etiķī un pēcāk nomazgāt ar ūdeni.

Lai atbrīvotos no kaļķa nogulsnēm

Tējkannās ļoti bieži uzkrājas kaļķa nogulsnes, un tā diemžēl ir katras mājsaimnieces problēma. Atbrīvoties no rūsas palīdzēs ābolu etiķis – atliek vien tējkannā uzvārīt ābolu etiķa un ūdens maisījumu (attiecībā 1:8).

Aplūkojiet šo video, lai uzzinātu vēl vairāk veidu, kā un kur pielietot ābolu etiķi.

Noteikti pastāstiet par šo arī saviem draugiem!

 

Arī interesanti: Labākie kefīra kokteiļi vielmaiņas uzlabošanai un imunitātes stiprināšanai!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru