Kā attīrīt veļas mašīnu no kaļķakmens?

Veļas mazgājamā mašīna ir saimniecībā nepieciešama lieta, bet reizēm tā kļūst par pārāk dārgu prieku priekš ģimenes budžeta.

Tāpēc ir tik ļoti svarīgi, lai nopirktā veļas mašīna kalpotu mums nevis vienu vai divus gadus, bet gan pēc iespējas ilgāk. Tomēr, diemžēl tas ne vienmēr ir iespējams, jo runa ir par mūsu mājsaimniecībā izmantojamā ūdens kvalitāti. Daudzās apdzīvotās vietās ūdens ir tik ciets un piesātināts ar visādiem maisījumiem, ka cīnīties ar šo parādību mēdz būt samērā sarežģīti, un reizēm pat bezcerīgi. Ja runājam par filtriem, tad tie ir samērā dārgi.

Protams, kā papildus variantu var sekot populārajai reklāmai, un regulāri iegādāties ūdens mīkstinātāju, piemēram, Calgon utt. Bet, piekritīsiet, tas arī ir samērā dārgi, jo paciņa šāda mīkstinātāja maksā aptuveni 6 euro par 1 kilogramu, un tas pietiek aptuveni divām nedēļām. Var izmantot speciālus līdzekļus pret kaļķakmeni, bet kā jau pierādīts, vielas, kas pievienotas šiem pret kaļķakmens un mīkstinošajiem līdzekļiem, netiek pilnībā izskalotas no veļas, tāpēc ar tām nav droši mazgāt veļu, ja ģimenē kādam ir alerģija, vai arī ir mazi bērni.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru