Kā attīrīt veļas mašīnu no kaļķakmens?

Pietiek vien 1 reizi 3 – 4 nedēļās veikt tādu procedūru kā profilaksi. Tomēr, ja ūdens jūsu apdzīvotajā vietā ir ļoti ciets, tad šādu procedūru var veikt biežāk, kaitējums no tā nebūs pilnīgi nekāds.

Un lūk, arī pati recepte. Viss noslēpums slēpjas parastas citronskābes lietošanā. Uz standarta veļasmašīnu ar noslodzi 3.5 kg pietiek ar četrām citronskābes paciņām (vienas paciņas svars 15 grami). Ja mašīnas noslodze ir lielāka, tad devu palielinām. Kāds uz 5 kg veļas mašīnu iesaka izmantot 2 paciņas citronskābes pa 100 gramiem. Ieberiet citronskābi veļas pulvera nodalījumā un ieslēdziet mašīnu uz pilna cikla mazgāšanu maksimāli augstākajā temperatūrā. Manai veļas mašīnai tā ir “kokvilna” 90 grādi, cikla ilgums 137 minūtes. Un viss! Citronskābe ideāli attīra veļas mašīnā esošo kaļķakmeni, un pirmajā ūdens noliešanas laikā var redzēt, cik tomēr netīra un dažādu nosēdumu pilna bija mūsu veļas mašīna un tās detaļas. Tādas procedūras efekts būs redzams uzreiz, ja paņemsiet 1 ēdamkaroti ar kaudzi citronskābes un tējkannā uzvārīsiet ūdeni, un pēc tam atdzesēsiet.

Personīgi es esmu sajūsmā par šāda veida veļas mašīnas tīrīšanu – lēti un nekādas ķīmijas, tas nozīmē, ka netiek nodarīts nekāds kaitējums veselībai.

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru