Amerikāniete nopirktajā somiņā atrada zīmīti ar lūgumu par palīdzību no “ķīniešu ieslodzītā”

Mājsaimniece no Arizonas kārtējā šopinga laikā kopā ar vīramāti vietējā tirdzniecības centrā Walmart iegādājās sev jaunu somiņu.

Izpētot jaunieguvumu, Lora Vollesa negaidīti atklāja, ka nodalījums ar aizvērto rāvējslēdzēju nav tukšs. Tur nebija nedz dāvanu karte, nedz kāds cits nieks, bet gan ar roku rakstīta zīmīte, iespējams,  ķīniešu valodā. Sieviete nolēma vēstījumu iztulkot un bija šokā no tā , ko uzzināja.

LASI VĒL: Vienkārša garāmgājēja izglāba meiteni no divām laupītājiem, kas mēģināja iegrūst viņu automašīnā

Zīmītes autors sauca sevi par “cietumnieku no Inšaņas cietuma Gaņsu”, viņš apgalvoja, ka somiņa ir viņa kameras biedru roku darbs. Viņi strādā šausmīgos apstākļos, lai amerikāņu tirdzniecības giganti varētu piepildīt veikalu plauktus ar lētām precēm.

Lorai tas nebija jaunums, jo jau iepriekš viņa bija dzirdējusi līdzīgu stāstu par Saks Fifth Avenue un K – Mart brendiem. Taču viņai šķita interesanti uzzināt, cik tad izplatīta ir šāda tirdzniecība. Viņa paprasīja divus neatkarīgus tulkus pārtulkot zīmīti un pēc tam uzdeva Walmart pārstāvjiem tiešu jautājumu.

Zīmīte bija teikts:

“Ieslodzītie ķīniešu cietumā – fabrikā šuj somas 14 stundas diennaktī, bez brīvdienām un pat bez pārtraukumiem. Tos, kuri nepaspēj izpildīt normu līdz pusnaktij – sargi piekauj. Taču viņiem par šo darbu maksā apmēram 2000 juaņas mēnesī ( pēc tulka teiktā – tas nemaz nav tik maz parastam strādniekam Ķīnā”)

Gandrīz visa nauda tiek iztērēta zālēm un normālai pārtikai, jo cietuma ēdienam nav ne eļļas, ne sāls.  Apstākļi Inšaņas cietumā, kur šūta šī somiņa, ir daudzreiz sliktāki, salīdzinot ar  penitenciārajām iestādēm ASV.  Šeit necilvēcīgi apietās ar ieslodzītajiem.”

Oficiālā firmas Walmart atbilde:

“Kompānijai nav iespēju pārbaudīt zīmītes izcelšanos, nav nedz faktu, ne pierādījumu, tāpēc arī nav ko komentēt. Firmas politika gan strikti reglamentē, ka piegādātājs var būt tikai tāda biznesa struktūra, kas izmanto algoto darbinieku brīvprātīgu darbu.”

LASI VĒL: Sieviete, kas izārstēja vēzi, dalās ar recepti, kas glāba viņas dzīvību!

Kur ir taisnība? Skaidras atbildes tā arī nav.

Un ko Jūs domājiet par šo jautājumu? Padalieties komentāros!

Avots: ladysterritory.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru