9 produkti, no kuriem mēs veltīgi atsakāmies

Dažreiz, dzenoties pēc labas figūras un ideālas veselības, mēs atsakāmies no vienkāršiem cilvēciskiem priekiem. Bet ārsti steidz mūs vest pie prāta: ne visi produkti, kuri mums tā vai cita iemesla dēļ, šķiet kaitīgi, tādi ir patiesībā.

Mēs “parakāmies” mūsdienu pētījumos un izveidojām jums 9 našķu sarakstu, kas ir veselīgi, protams, ja tos ēd ar mēru.

Kartupeļu frī

Kaut kad sen atpakaļ dietologi ievietoja šo garšīgo ēdienu produktu sarakstā, kuri bojā figūru un kaitē veselībai. Taču laika gaitā  pierādījās, ka nekas slikts nenotiks, ja jūs to ēdīsiet mazās porcijās. Starp citu, kartupeļi satur jodu, B grupas vitamīnus, fosforu, nedaudz askorbīnskābes un follijskābes, uzlabo vielmaiņu un stiprina imunitāti.

Saldējums

Jā – saldējums ir derīgs ne tikai veselībai, bet arī figūrai. Pateicoties pienā esošajam kalcijam šis deserts palīdz mūsu organismam dedzināt taukus. Sasaldētais gardums īpaši ieteicams grūtniecēm un jaunajām māmiņām, jo tā sastāvā arī ir daudz vitamīnu un minerālu.

Popkorns

Labas ziņas tiem, kuri nevar iedomāties iešanu uz kino bez spainīša ar aromātisko popkornu. Šis produkts normalizē cukura līmeni asinīs un veicina insulīna izdalīšanos. Un vēl popkornā ir daudz antioksidantu.

Šokolāde

Neticiet baumām par to, ka no šokolādes rodas ādas problēmas. Patiesībā īstā šokolāde satur polifenolu, kas uzlabo asinsriti un uztur ādu labā stāvoklī. Starp citu, šokolāde dod arī mundrumu, un viena šokolādes tāfelīte pilnībā var aizstāt vairākas krūzītes  kafijas.

Majonēze

Tagad daudzi ārsti saviem pacientiem iesaka taisīt salātus ar majonēzi 2-3 reizes nedēļā. Lieta tāda, ka augu eļļas, ko satur majonēze, novērš sirds slimības. Bet vitamīni E un F palīdz neitralizēt apkārtējās vides kaitīgo iedarbību un uzlabo vielmaiņu.

Taču svarīgi ir atcerēties, ka, ja jūs gribat būt pārliecināti uz visiem 100% par majonēzes labvēlīgo ietekmi uz jūsu veselību, der atteikties no veikalā nopērkamajām majonēzēm un iemācīties to gatavot mājās.

Alus

Alus satur vērtīgas skābes. Citronskābe palīdz izvairīties no nierakmeņiem, bet askorbīnskābe un follijskābe uzlabo imunitāti. Tāpēc ārsti iesaka nedēļā izdzert pāris kausus šī dzēriena. Galvenais – zināt mēru!

Pasta

Makaronos ir ciete, B grupas vitamīni, antioksidanti, kas palēlina šūnu novecošanos.

Cukurs

Un nav tā nekāda “saldā inde.” Zinātnieki jau sen ir pierādījuši, ka principā bez cukura cilvēks ilgi nedzīvotu, savukārt cukura nepietiekamība var radīt dažādas problēmas galvas smadzeņu darbībā, piemēram pie sklerotiskām izmaiņām. Un vēl tieši cukurs palīdz efektīvi darboties jūsu aknām.

Stiprais alkohols

Mazās devās stiprais alkohols( piemēram, konjaks) var būt ne tikai nekaitīgs, bet pat ļoti lietderīgs. Tiek uzskatīts, ka tas bez grūtībām noņem galvas sāpes, uzlabo vielmaiņu un pazemina holesterīna līmeni. Sildošie dzērieni arī var būt labas zāles saaukstēšanās gadījumā. Starp citu – tikai viens šots noņems jums stresu.

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru