8 lietas, kas tiek pieļautas skujot kājas

  1. Skuvekļa asmeņu nemainīšana

Ja jūs izmantojat daudzreiz izmantojamo skuvekli, tad nedrīkst aizmirst, ka tam ir jāmaina asmeņi pie pirmās skūšanās diskomforta un neasuma reizes. Kā likums, tās ir piecas līdz desmit lietošanas reizes. Veci asmeņi ir ne tikai neefektīvi un izraisa ādas kairinājumu, bet tie var arī kalpot par baktēriju pārnēsātājiem, kas izraisa ādas infekcijas.

  1. Skūšana matiņu augšanas virzienā

Skūšana pret matu augšanas virzienu ir daudz drošāka, un ļauj noskūt pat visīsākos matiņus. Bet tādā gadījumā ādai obligāti ir jābūt izkarsētai un nosmērētai ar skūšanās putām. Ja jums ir ļoti jūtīga āda, tad jums labāk jāskuj matu augšanas virzienā, jo skūšana pret matu augšanas virzienu nodrošina pārāk ciešu saskari ar ādu, un var izraisīt spēcīgu kairinājumu.

  1. Skrubju neizmantošana

Skūšanās izraisa arī ieaugušo matiņu veidošanos. Lai no tā izvairītos, divas reizes nedēļā izmantojiet pīlinga skrubi ķermenim. Ja ieaugušais matiņš ir izraisījis sarkanās pumpiņas tad, lai tos izārstētu, kairinājuma vietā uzlieciet siltu kompresi. Siltums palīdzēs mīkstināt matiņu un mazinās kairinājumu. Pēc dušas obligāti lietojiet losjonu, āda tiks mazāk pakļauta infekcijām.

  1. Vīriešu skuvekļa lietošana

Daudzas sievietes domā, ka vīriešu skuvekļa lietošana ir efektīvāka. Šāds viedoklis ar absolūti kļūdains. Skuvekļi vīriešiem ir speciāli izstrādāti sejas un kakla matiņu skūšanai, un galīgi nav piemēroti kāju, padušu un bikini zonu skūšanai. Sieviešu skuvekļiem ir izstrādāts ērtāks un izliektāks turētājs. Turklāt vīriešu matiņi ir resnāki un raupjāki, tāpēc arī asmens skuvekļos ir pavisam savādāks.

Tagad jūs zināt galvenās kļūdas, kādas daudzi pieļauj skūšanās laikā. Kurus no šiem astoņiem punktiem jūs uzskatāt par jauniem un noderīgiem? Padalieties, lūdzu, ar draugiem.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru