Dabīgs līdzeklis pret odiem, kas labvēlīgi ietekmē veselību!

Mēs visi zinām, ka citrons ir vitamīna C avots un lieliska piedeva ēdieniem un dzērieniem. Bet tu pat nenojaut, kas var notikt, ja noliksi istabā citrona gabaliņu. Tas ir labākais draugs veselības uzturēšanai un sadzīves iekārtošanai.

Šodien mēs ar prieku tev pastāstīsim par citrona neparastajām spējām. Vienkārši atstāj svaiga augļa pusīti guļamistabā vai istabā, kurā tu pavadi lielāko daļu laika, un priecājies par pozitīvajiem rezultātiem, par kuriem mēs pastāstīsim zemāk.

  1. Glābiņš no kukaiņiem

Vasarā problēma ar odu un citu lidojošu kukaiņu ielidošanu telpās ir īpaši aktuāla. Veikali piedāvā plašu ķīmisko līdzekļu klāstu, lai cīnītos ar tiem, bet kāpēc gan indēt savu organismu, ja var vienkārši istabā nolikt citrona pusīti. Lai efekts būtu iespaidīgāks, iespraud tajā pāris krustnagliņas.

  1. Laba atpūta
    Citrusaugļu aromāti nomierina nervu sistēma, mazina satraukumu un palīdz noņemt spriedzi pēc grūtas dienas. Tāpēc ciešs un veselīgs miegs tev ir nodrošināts. Vakarā citrons tevi atslābinās, bet no rīta, tieši otrādi – uzmundrinās. Lūk, kāda interesanta īpatnība.
  2. Koncentrēšanās un uzmanība
    Citronam ir vēl viena pārsteidzoša īpašība: cilvēks, kurš katru dienu ieelpo tā aromātu, kļūst vēl koncentrētāks, bet viņa prāta aktvitāte un atmiņa uzlabojas. Pat darbā cilvēki pieļauj mazāk kļūdas, ja tur pieejams citrona aromāts. Pie tāda secinājuma nonākuši japāņu zinātnieki.
  3. Uzlabo garastāvokli
    Aromterapiju ar citrona ēterisko eļļu iesaka cilvēkiem, kuri cieš no depresijas. Aromāts, kas nāks no tavā istabā novietotas citrona pusītes, veicinās labu noskaņojumu un dzīves enerģijas palielināšanos.
  4. Telpas dezinfekcija
    Citronam piemīt ne tikai patīkams aromāts, bet arī bakteriālas īpašības. Tas labi attīra gaisu telpā. Tā kā, ja kāds no ģimenes locekļiem ir saaukstējies, tad citrons ne tikai jāpievieno tējai, bet arī jāizvieto istabā, lai iznīcinātu kaitīgos mikrobus.
  5. Asinsspiediena normalizēšana
    Ja tev ir hipertonija, tad citrons tev šajā jautājumā palīdzēs. Tā smarža veicina asinsspiediena samazināšanos.
  6. Ledusskapja atsvaidzinātājs
    Tu vari ielikt citrona pusīti ne tikai istabā, bet arī ledusskapī. Tas uzsūc visas nepatīkamās smakas, un pretī sniedz patīkamu citrusa aromātu.
  7. Komforta sajūta
    Interesants ir fakts, ka Sicīlijā citronkokus stāda blakus elitāru restorānu terasēm. Un tas ir tāpēc, ka citrona aromāts siedz komforta un drošības sajūtu. Tā kā, ja vēlies mājīgumu un patīkamu atmosfēru, vienkārši uz plauktiņa noliec pusīti svaiga citrona.

Kas gan būtu domājis, ka šis dzeltenais auglis ir uz ko tādu spējīgs. Noteikti pamēģini atstāt citrona pusīti istabā, un neaizmirsti pastāstīt draugiem!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru