8 apkaunojošas darbības sociālajās vietnēs, kuras apliecina, ka ar jums kaut kas nav kārtībā!

Tagad sociālie tīkli kļuvuši kaut kādā ziņā līdzīgi narkotikai. Pietiek iziet uz ielas, lai ieraudzītu ļaužu masas, kuras, ar pūlēm orientējoties uz ielas, kaut kurp iet, skatoties savās mobilajās ierīcēs.

Tagad jaunumus uzzina soctīklos, ar draugiem sazinās soctīklos, ar aktuālu informāciju dalās soctīklos, un pat ja grib paciemoties, tad nevis iet ciemos, bet iet drauga profilā.

Protams, no sociālajiem tīkliem gūstams arī zināms labums, tomēr ir arī vairāki negatīvi efekti. Viens no tiem ir pašvērtējuma pazemināšanās. Nesen Savienotajās Valstīs veiktais eksperiments, kurā piedalījās 2000 cilvēku, parādīja, ka tā jaunatnes daļa, kuru dzīve saistīta ar sociālajiem tīkliem, cieš no depresijas trīs reizes biežāk! Un kā ir ar šīm aktivitātēm? Kuras no tām var būt bīstamas?

  1. Selfiju pārbagātība.

Kaislība uz auto portretiem ir īsts kultūras „mēris” mūsdienās. Pietiek pārskatīt jebkurus 10 profilus sociālajos tīklos, lai pārliecinātos, ka vairākums no tiem piebāzti negaumīgiem un pilnīgi vienveidīgiem selfijiem.

Saprotams, nebūs nekas slikts, ja jūs pāris reizes gadā kaut kur nofotografēsieties, bet, kad cilvēks ielādē tīklos selfijus gandrīz katru dienu, nosaukt to par adekvātu uzvedību diezgan grūti. Visdrīzāk, viņš pārdzīvo akūtu pašpārliecības trūkumu.

  1. Aizplīvuroti mājieni un netieši atgādinājumi

Tas ir vēl viens lietotāju vidū plaši izplatīts paņēmiens. Te domāti posti un paziņojumi, kuri izvietoti publiskajā vidē, bet patiesībā adresēti kādam konkrētam cilvēkam, kura vārds netiek pieminēts. Kā variants – vārds var būt nosaukts, bet, kas tieši domāts, netiek precīzi paskaidrots. Parasti cilvēki, veicot tādas darbības, domā, ka viņi tādā veidā demonstrē daudznozīmīgumu, taču patiesībā tā ir infantilitātes pazīme un nespēja risināt savstarpējās problēmas. Tas ne tikai nerisina problēmas, bet vēl vairāk padziļina tās.

  1. Sekošana trendiem

Kad lietotājs tiecās iestāties kaut kādā grupā, īpaši neanalizējot iespējamās sekas, tad tā ir acīmredzama personības problēmu pazīme. Tieši tādu problemātisku personību lielais skaits ir iemesls tam, ka katru gadu parādās dažādi smieklīgi izaicinājumi vai trendi, kuri parasti nesatur kādu dziļāku jēgu. Vissliktākais tajā visā ir tas, ka, piedaloties līdzīgās masu akcijās, cilvēks tikai pastiprina savas personības problēmas, neatbrīvojoties no tām. Pietam tas mēdz būt bīstami no fiziskā skatupunkta.

Šķir nākošo lapu  un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru