7 supergardas receptes pagraba sortimenta papildināšanai

Baklažāni grieķu gaumē

Pikantie baklažāni ar burkānu pildījumu tik ilgi neuzglabājas, kā citi iepriekš minētie marinējumi un konservējumi. Taču šādai sagatavei noteikti jāatrodas ledusskapī tiem, kam garšo daudz asāki ēdieni.

Pāris no šiem gardumiem tā vien gribas atvērt jau pēc pāris mēnešiem, jo krāšņās burciņas tā vien velk mūs nogaršot to saturu. Ticiet mums, jūsu pūles vasaras mēnešos vainagosies gardumos ziemā.

Un kā jums labāk patīk veidot sagataves ziemai? Vai jūs mēdzat izmantot etiķi, vai arī kādu citu konservantu? Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

Vasarā nekādā gadījumā nedrīkst paiet garām tādam dārzenim kā baklažānam. Tie ir ārkārtīgi veselīgi, jo to sastāvā ir ļoti daudz šķiedrvielas, pektīni, kālijs, fosfors, dzelzs, magnijs, karotīni, vitamīni C, B, B2 un PP.

Ne mazāk svarīgs ir arī fakts, ka šie dārzeņi ir ideāli piemēroti tiem, kas seko līdzi savam uzturam un liekajam svaram. Uz 100 gramiem baklažānu ir tikai 28 kCal!

Tieši tādēļ mūsu redakcija ir sagatavojusi lielisku recepti ar baklažāniem.

Sastāvdaļas

  • 3 kg baklažānu
  • 400 g paprikas
  • 80 g ķiploku
  • saulespuķu eļļa pēc garšas
  • 1 kg burkānu
  • 100 g pētersīļu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgājiet. Katra dārzeņa vidū iegrieziet apmēram 5 cm garu svītru. Vāriet tos, kamēr būs pilnībā gatavi. Pēc tam ielieciet tos aukstā ūdenī, lai atdzesētu. Palieciet baklažānus zem kaut kāda palielāka svara, lai no tiem iznāktu ārā visa liekā sula.
  2. Gatavojiet pildījumu. Burkānus sarīvējiet un pēcāk 5 minūtes uz pannas pasautējiet saulespuķu eļļā. Papriku sagrieziet strēmelītēs. Ķiplokus izspiediet caur ķiploku spiedi. Pētersīļus smalki sagrieziet. To visu lieciet bļodā, pievienojiet klāt sāli, piparus un tad pārmaisiet.
  3. Piepildiet baklažānus ar pildījumu, lieciet tos katliņā. Pārklājiet tos un pa virsu uzlieciet ko smagu. Pēc trīs dienām iespējams degustēt un tad arī likt visu pa burciņām un aiztaisīt ciet ar hermētiski noslēgtiem vāciņiem.

Ja vēlaties ziemā izjust vasaras garšu, tad droši pagatavojiet šos gardos baklažānus jau tagad!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru