7 lietas, ko jums nevajadzētu darīt Dubajā

Apmeklējot Dubaju  jums jāzina uzvedības noteikumi, gluži tāpat, kā apmeklējot citas pasaules pilsētas.

Atšķirībā no citām atpūtas vietām Dubaja ir emirāts, kuru pārvalda absolūtā monarhija ( nav vēlēšanu sistēmas), kur vienas ģimenes locekļi pārvalda paradīzes pilsētu no 1833. gada. Šariata likumi ir stingri, un ja jūs tos neievērojiet, esiet gatavi iet cietumā, maksāt pasakainus sodus un juridiskajām galvassāpēm. Lai padarītu jūsu ceļojumu Dubajā patīkamu un neaizmirstamu Soulpost piedāvā 7 lietu sarakstu, kuras jums nevajadzētu darīt Dubajā:

Nedzeriet un nesēdieties dzēris pie stūres

Dzeršana un braukšana – nepiedodama ideja. Ja jūs esiet noķerts braucot dzērumā, pat ja esiet izdzēris vien pili spirtotā, jums ir nopietnas problēmas. No 2008. gada Dubajā ir spēkā strikts  alkohola aizliegums, vadot transportlīdzekli. Pārkāpēju sagaida tūlītējs arests, kas ilgst 1 gadu un vēl jāsamaksā liels sods.

Nelamājieties sabiedriskās vietās

Ja jūs pēc dabas esiet ekscentrisks cilvēks, Dubajā jums nebūs viegli. Ja jūs pieķers lamājoties, jums nāksies maksāt lielu sodu un pat ir iespējams nokļūt cietumā, ņemot vērā apstākļus. Dubājā nopietni izturas pret sliktiem vārdiem. Lādēšana un zaimošana arī var sagādāt jums problēmas. 2009. gadā kāds austrālietis bija spiests pavadīt Dubajā ilgu laiku tikai tāpēc, ka lidostā viņš pateica: “Kas par sūdiem?”, kad viņu lidostā aiz elkoņa saķēra civilā ģērbies oficieris.

Nelūriet uz sievietēm

Vienā no pēdējiem pētījumiem secināts, ka apmēram gadu no savas dzīves lielākā daļa velta pētot sievietes. Bet Dubajā tas ir aizliegts. Sodi par atklātu sievietes vērošanu ir lieli un arī cietumsods nav aiz kalniem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru