7 kļūdas, ko pieļaujam pirms dodamies gulēt. No tā pieaug mūsu svars

Hipodinamika. Mēs jūtam nogurumu no darba un mājas vai nu iesēžamies krēslā vai nodarbojamies ar mājas darbiem. Pēdējais, protams, vismaz kāda slodze, bet nepietiekama. Cenšaties ne tā kā parasti pēc darba skriet uz transportu vai sēsties mašīnā, bet doties vismaz pāris kilometru kājām. Pie reize arī noņemsiet stresu, jo labākais veids no lieka stresa un adrenalīna — fiziskā slodze.

Interneta lietošana naktī. Arvien vairāk cilvēku, pirms iemigšanas, lasa vai dara kaut ko sociālajos tīklos, skatās fotogrāfijas, izmantojot viedtālruni vai klēpjdatoru. Viss jau būtu labi, taču šīs iekārtas neveido mūsu organismam vajadzīgo tumsu, izstarojot zilo gaismu. Tumsa naktī mums ir ļoti vajadzīga, lai organisms var izstrādāt melotonīnu — hormonu, kas atbild par diennakts bioritmiem. Zilā gaisma neļauj viņam veidoties vajadzīgajā daudzumā. Melotonīna trūkums mums palēnina vielmaiņu. Labāk palasīt kādu grāmatu, un aizmiegat jau tumsā. Vēl ir labas audio-grāmatas.

Vēlā pamošanās. No rīta mums obligāti nepieciešama dzīvā gaisma, vismaz uz pusstundu. Ja jūs guļat līdz pēdējam, tad braucat transportā uz darbu, jūs burtiski neredzat dienas gaismu. Tā ka lūdzu mostieties vismaz pusstundu agrāk un, vislabāk dodieties skriet vai vismaz ejat kājām uz darbu, izkāpjot no transporta vai atstājot automašīnu nedaudz tālāk.

Nepareiza gultas veļa. Izvēloties gultasveļu gaišās, siltās krāsas, mēs traucējam sev gulēt un pat uzbudinām apetīti. Mums var sagribēties piecelties un doties pie ledusskapja naktī. Gultas veļai labāk izvēlaties zilajos vai zaļos toņos — tie nomierina.

Pārskatiet savu vakaru mājās un mēģiniet kaut ko mainīt tajā, lai jūsu slaidumam nekas nedraudētu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru