6 sliktas vielmaiņas iemesli

Nepietiekošs ūdens daudzums

Šķiet, ka visiem labi zināms, ka ūdeni ir jādzer un ir jādzer daudz. Neskaitot visas citas ūdens labās īpašības, tā lietošana uzturā var krasi uzlabot organisma vielmaiņu. Ūdens samazina izsalkuma sajūtu, kā arī veicina nogulsnējušos tauku darbību vielmaiņas procesā. Līdzko organismā ir pārāk maz ūdens, kaloriju dedzināšanas process palēninās, jo organisms tajā brīdī ir nodarbināts šķidruma iegūšanā, nevis tauku dedzināšanā. Ja strādājat birojā, tad vienmēr blakus datoram turiet glāzi ūdens – dienas laikā jūs noteikti to papildināsiet vismaz piecas reizes, turklāt ūdens dzeršana kļūs par neatņemamu dienas sastāvdaļu un pēcāk arī pieradumu. Jebkurā citā dzīves situācijā iesakām vienmēr līdzās nēsāt ūdens pudeli.

Uzturā tiek lietotas ļoti maz olbaltumvielas

Jūs lieliski uzlabosiet savu vielmaiņu, ja ēdienkartē iekļausiet vairāk olbaltumvielu. Lai vielmaiņa spētu ātri un pilnvērtīgi darboties, tai nepieciešami fermenti, kas sastāv no olbaltumvielām, kuras savukārt atvieglo organismā noritošās ķīmiskās reakcijas un nodrošina pilnvērtīgus dzīvības procesus.

Cukura aizvietotāju lietošana uzturā

Cukura aizvietotāji ir daudz kaitīgāki veselībai par pašu cukuru. Tie bojā dabīgo zarnu mikrofloru, kas pirmām kārtām ietekmē vielmaiņas darbību. Ja gadījumā galīgi nespējat iedzert tēju bez saldinātājiem, cukura aizvietotāju vietā labāk lietojiet karotīti medus, kļavu sīrupa vai agaves.

Mazkustīgs dzīvesveids

Vielmaiņas procesā muskuļi ir daudz aktīvāki par taukiem. Tieši tādēļ sēdošs dzīvesveids pielīdzināms sekmējas sliktā vielmaiņā. Ja jūs vēl neesat iegādājušies trenažieru zāles abonementu, iesakām sākt ar pastaigām, atsakoties, piemēram, no braukšanas ar auto vai sabiedrisko transportu. Vislabākais variants – sāciet skriet vai braukt ar riteni!

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: wowww.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru